Στο δεύτερο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας που έγινε στην Κατούνα, διακρίθηκαν τα πιάτα που αποτελούσαν γνήσια και αντιπροσωπευτικά πιάτα του Ξηρομέρου και ήταν: Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.
Με την αρωγή του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας, στην πλατεία της Κατούνας. Λίγος κόσμος παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει υπό βροχή την εκδήλωση.




Στο εν λόγω φεστιβάλ συμμετείχαν το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το ΚΑΠΗ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυνιακών Μύτικα, η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS.
Κριτές της εκδήλωσης ήταν ο Carlos Martin Cosme, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS και ο Chef Κολύδας Βασίλης, οι οποίοι δοκίμασαν, αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τα γαστρονομικά επιτεύγματα των διαγωνιζομένων.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.
Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό της Κατούνας και το χορευτικό του Κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.











φωτο Gewrgia Tambaki//xiromeronews.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *