trag2
Τραγωδία στην Αίγινα με ταχύπλοο και λάντζα γεμάτοι κόσμο. Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τελευταίος τραγικός απολογισμός
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει και τέταρτος νεκρός μεταξύ των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης! Οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται μέσα στο βυθισμένο τουριστικό σκάφος σε βάθος 20 μέτρων και αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα,tra1
Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 άνθρωποι (τρεις νεκροί και 14 σώοι) από τη θάλασσα της Αίγινας. Ωστόσο, η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν μέσα στο τουριστικό σκάφος. “Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας” λέει το λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος του νησιού, μέσα στο τουριστικό σκάφος την ώρα που συγκρούστηκε με το ταχύπλοο, ήταν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Εκτός λοιπόν, από τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες που βγήκαν σώοι στη στεριά, υπάρχουν φόβοι και για αγνοούμενους.
“Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας” λέει το λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως είπε στο MEGA ο Δήμαρχος της Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης “Ζούμε τραγικές στιγμές. Ζούμε μία τραγωδία! Το νησί είναι ανάστατο. Ακόμα έχουμε αγνοούμενους. Εικάζεται ότι ήταν 25 με 26 άτομα οι επιβαίνοντες. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι (επιβάτες)”.
Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας.
Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες, οι δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού!
Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρούς τρεις ανθρώπους και τρεις τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες. Ένας από τους τραυματίες μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Εκεί, στο Κέντρο Υγείας, έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες του τουριστικού, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.
“Δεν κατάλαβα τίποτα” λέει ο χειριστής του ταχύπλοου
Σύμφωνα με ανεπίβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι που ήταν μέσα στο ταχύπλοο, επιχείρησαν να φύγουν μετά το συμβάν. Μάλιστα, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” ο χειριστής του ταχυπλόου είπε:
“Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα”. Επίσης, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το τουριστικό!
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.
Ένα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες
Πανικός στο νησί! “Βλέπαμε ανθρώπους στη θάλασσα”
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτή τη στιγμή στο νησί επικρατεί πανικός… Ο κόσμος έβλεπε ανθρώπους να κατεβαίνουν από τις βάρκες διάσωσης, σοκαρισμένοι και με κλάματα. Το λιμενικό κάνει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA, ο οποίος θα περνούσε απέναντι με το επόμενο καραβάκι “Τρέξαμε να τους βγάλουμε τους ανθρώπους γιατί ήταν στη θάλασσα. Άλλοι ανθρωποι κολυμπούσαν άλλοι ήταν αναίσθητοι και είχαν πνιγεί. Φοβερές εικόνες!.. Πετάξαμε σωσίβια! Περισυνέλεξαν όσους είχαν πνιγεί. Τους κάναμε μαλάξεις… Το ταχύπλοο δεν ξέρουμε πού είναι. Εγώ δεν είδα ταχύπλοο”.trag2
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου
Συνελήφθη πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε το καΐκι με τους παραθεριστές στην Αίγινα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινιστεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.
Στην Αίγινα πηγαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας μετά την τραγωδία.λεμικού Ναυτικού.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από το Λιμενικό.
Σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για τους τραυματίες της Αίγινας
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών από το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, «στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, διακομίσθηκαν 4 νεκροί, 3 ενήλικες 44 και 58 ετών και ένας άνδρας μεσήλικας 40-50 ετών , αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων καθώς και ένα ανήλικο κοριτσάκι 5 ετών, όπως επίσης και 16 τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.tra1
trag2
trag3
Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή των 2 ανωτέρω τραυματιών και επιπλέον άλλων τριών ενηλίκων για περαιτέρω αντιμετώπιση σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
Σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε η διακομιδή τους με πλωτό μέσο συνοδεία ιδιώτη γιατρού, στο Λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, η κοπέλα στο ΓΝ «ΚΑΤ» η οποία έχει υποβληθεί σε χειρουργείο για συγκόλληση του μέλους της, ο 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο ΓΝ Νίκαιας, και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του (αστυνομικός).

Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή».

Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.
πηγη newsit.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *