Τα καλά νέα για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Metsovio Polytechnic), αναγράφονται ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την Shanghai Rankings 2019.
Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου κατέχει την 7η θέση στον κόσμο και την 3η θέση στην Ευρώπη , καθιστώντας το ΕΜΠ το μοναδικό ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στα πρώτα 10 σχολεία στον κόσμο.

Η Σχολή Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανικής κατατάσσεται 29η στον κόσμο και 12η στην Ευρώπη. Ενώ η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και η Σχολή Χημικών Μηχανικών κατέχουν επίσης ικανοποιητική κατάταξη.

Ο καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, ο πρύτανης του ΕΜΠ, δήλωσε: «Το πανεπιστήμιο, παρά τα προβλήματα με χαμηλή χρηματοδότηση και τη μείωση των καθηγητών και του προσωπικού, συνεχίζει να κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων παγκοσμίως λόγω των προσπαθειών του προσωπικού και του υψηλού επιπέδου των σπουδαστών του. πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα για το πανεπιστήμιο, το οποίο συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας ».

Πηγή: AMNA
Φωτογραφία: ΕΜΠ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *