Τι καταγγέλλει ο πατέρας των παιδιών – Τι απαντά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση
sdfsdgsdgsd
Ένας 45χρονος κτηνοτρόφος σε ορεινό χωριό της Μακρυνείας, μία ώρα από το Αγρίνιο, υπέρμαχος της άποψης πως τα χωριά πρέπει να παραμείνουν «ζωντανά» και πως ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτά, για να επιτευχθεί αυτό, το σχολείο της περιοχής δεν πρέπει να είναι κλειστό. Πατέρας δύο παιδιών, του 12χρονου Δημήτρη και του 11χρονου Γιάννη καταγγέλλει στη «Σ», θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, πως από την αρχή της σχολικής χρονιά τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο, διότι δεν άνοιξε, καθώς επίσης πως δεν έχει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση για το γεγονός, με αποτέλεσμα τα παιδιά του να παραμένουν στο σπίτι από την αρχή της σχολικής χρονιάς!
Ο 45χρονος πατέρας – καταγγέλλων, δήλωσε συγκεκριμένα στη «Σ» «ζούμε σε μια άγονη ορεινή περιοχή και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μεταφέρω τα παιδιά μου στα κοντινότερα σχολεία που απέχουν 20 και 40 λεπτά από το χωριό μας. Πέρσι το σχολείο λειτουργούσε κανονικά, με μοναδικούς μαθητές τα δύο μου παιδιά, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια. Το πρόβλημά μας είναι, ότι δεν με ενημέρωσε κανείς για το σχολείο και πως κανείς μέχρι και σήμερα δεν μου λέει τους λόγους που έκλεισε, ενώ τα βιβλία στάλθηκαν κανονικά από το Υπουργείο Παιδείας. Πιστεύω πως αν ήθελε το Υπουργείο να κλείσει το σχολείο θα έστελνε έστω μια τυπική επιστολή κατά την περσινή σχολική χρονιά, ενώ αντιθέτως, έστειλε τα βιβλία της φετινής χρονιάς από τον Μάιο. Δεν μου λέει κάτι να πάω να γράψω τα παιδιά μου σε άλλο σχολείο, διότι τα παιδιά μου είναι ακόμη γραμμένα στα μητρώα του χωρίου μου. Το σχολείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Δεν πρέπει να κλείσει. Δεν με ενημέρωσε κανείς και ποτέ για το τι θα γίνει με το σχολείο και με τα παιδιά μου».
hdfhdfhdfhdfh
Ο πατέρας μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του
o-christos-kolovos
Ο Χρήστος Κολοβός Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας
Η «Σ» επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό ο οποίος δήλωσε: «τα δύο αδέλφια έχουν μετεγγραφεί στο σχολείο του πλησιέστερου χωριού και υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνησή τους από και προς το σπίτι τους με ταξί. Ο πατέρας έχει ενημερωθεί εγγράφως από τον Διευθυντή του σχολείου που έχουν εγγραφεί τα παιδιά του. Επίσης, έχουμε δηλώσει στον πατέρα, ότι, αν δεν επιθυμεί να πάει τα παιδιά του στο συγκεκριμένο σχολείο, έχει την δυνατότητα να τα στείλει σε όποιο σχολείο αυτός επιθυμεί και τα έξοδα της μετακίνησης των παιδιών του με ταξί θα είναι και πάλι καλυμμένα. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι νόμοι που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, γι’ αυτό το σχολείο δεν έκλεισε αλλά έχει ανασταλεί η λειτουργία του, που σημαίνει πως όταν υπάρχουν παιδιά θα ανοίξει και πάλι. Δεν είναι σωστό τα παιδιά της ίδια οικογένειας να είναι μόνα τους, αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία. Πρέπει να είναι μαζί με άλλα παιδιά για να κοινωνικοποιηθούν και να παίζουν. Ο πατέρας έχει την απαραίτητη ενημέρωση και καθοδήγηση πολύ πριν ανοίξουν τα σχολεία, αλλά θέλει τα παιδιά του να πηγαίνουν στο σχολείο του χωριού του. Ο πατέρας έχει κληθεί και από τον Εισαγγελέα Μεσολογγίου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έχει κινητοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας να ανοίξει το σχολείο για να κάνουν μάθημα μόνο τους τα δικά του παιδιά». Τα σχόλια είναι περιττά…
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *