Το Μαρόκο και η “Αρχιρόδον” που ακούστηκε για Πλατυγιάλι

Η εφημερίδα Καθημερινή σήμερα, επικαλούμενη το γερμανικό Det Spiegel, έχει ένα εκτενές άρθρο που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι κανονικά το σκάνδαλο της εξαγοράς ευρωβουλευτών από αραβική χώρα δεν θα έπρεπε να λέγεται Qatargate αλλά…Μαρόκο-gate!

Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα ευρω-σοσιαλιστών είχε περισσότερα νταραβέρια (και τις ανάλογες… σακούλες, ασφαλώς) με το Μαρόκο παρά με το Κατάρ, μέσω ενός πρέσβη στην Αυστρία.

Μέχρι εδώ καλά, όμως προς το τέλος του άρθρου μαθαίνουμε ότι η αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. δεν καταδίκασαν το Μαρόκο όπως έκαναν με το Κατάρ, παρότι έχουν ενδείξεις. 

Κι αυτό λόγω κάποιων πολύ ευνοϊκών αναφορών από οικονομικούς παράγοντες, ανάμεσά τους και της ελληνικής “Αρχιρόδον”, που δραστηριοποιείται σε κατασκευές, μαρίνες και παρόμοιες υποδομές.

Με ένα υπόμνημα-ύμνο εξήγησε η “Αρχιρόδον” ότι το Μαρόκο είναι μια χώρα που θέλει την κοινή πρόοδο με την Ε.Ε., καθώς η εταιρία έχει φτιάξει και δύο λιμάνια εκεί..

Ναι, αν σας θυμίζει κάτι η εταιρεία είναι εκείνη που ακούστηκε πριν κανα χρόνο ότι μέτοχοί της, μαζί με fund από το Αμπού Ντάμπι, θα έπαιρναν το Πλατυγιάλι και θα το μετέτρεπαν στο “νέο Ελληνικό”, για ακριβά γιοτ και ανάλογες…ήπιες χρήσεις που για κάποιους αποκλείουν κάθε άλλη παραγωγική διαδικασία στην περιοχή.

Δεν υπήρξαν εξελίξεις, ίσως να υπάρξουν, ποτέ δεν ξέρεις. Αν και η τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι απο Άραβες στην περιοχή, ήταν από το… Κατάρ και πάλι, το 2010 με τον επενδυτή πρίγκιπα Αλ-Θάνι που θα επένδυε στο Ιόνιο…

ΠΗΓΗ:Εφημερίδα “Συνείδηση”

Από xiromeropress