Ο Νομός Χανίων είναι γεμάτος κρυμμένους θησαυρούς, κάποιους τουριστικά πιο γνωστούς και κάποιους, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εξερευνηθούν.
Έτσι, με αφετηρία το νέο αυτόνομο Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Κισσάμου, το Σηρικάρι, 55 χιλιόμετρα από τα Χανιά, μέσα από… στενή παρακολούθηση της βροχής, ο Παύλος Μπουζάκης, ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή άλλο ένα οδοιπορικό στο πιο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης για να εξερευνήσει και να διασχίσει το φαράγγι με το μαγευτικό καστανόδασο.
Φτάνουμε στα τέλη του φθινοπώρου και η φύση έχει πάρει τα πιο φανταχτερά της χρώματα. Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, λες και είναι σε καμβά.
Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με θεόρατες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Η πυκνή βλάστηση στο φαράγγι και στην τριγύρω περιοχή οργιάζει, με πολλά βότανα και δέντρα της Κρήτης να εναλλάσσονται συνεχώς. Αιγοπρόβατα, πτηνά που παίζουν, φτερουγίζουν και κελαηδούν, σχηματίζοντας μια υπέροχη αρμονία.
Απολαύστε τις εικόνες…











kriti24.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *