%ce%bd1
Υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησί στο Μαϊάμι όπου ζουν μόνο μεγιστάνες, μοντέλα και σταρ της μουσικής. Είναι ένα πραγματικό «καταφύγιο» πλουσίων και ονομάζεται Indian Creek Village.
Το νησάκι έχει μόνο 35 σπίτια και 86 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2010, αλλά είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη του πλανήτη αφού μένουν αποκλειστικά και μόνο εκατομμυριούχοι. Μεγιστάνες των κτηματομεσιτικών και όχι μόνο, σούπερ μόντελ όπως η Αντριάνα Λίμα και η Ελ ΜακΦέρσον, σταρ της μουσικής όπως ο Χούλιο Ιγκλέσιας και η Beyonce είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που έχουν βρει εκεί την ηρεμία τους.
Κατά μέσο όρο η αξία των σπιτιών είναι πάνω από 20 εκατ. Δολάρια ενώ το νησί είναι από τα πιο δύσκολα προσβάσιμα μέρη αφού η μοναδική είσοδος φυλάσσεται και στελέχη ιδιωτικής αστυνομίας κάνουν διαρκώς περιπολίες με αυτοκίνητα, σκάφη και jet ski. Το περιοδικό Business Insider δημοσίευσε τη λίστα μερικών εκ των κατοίκων αυτού του νησιού.
Στο νησί Indian Creek λοιπόν, που είναι μία από τις μικρότερες και πιο αποκλεισμένες κοινότητες στις ΗΠΑ, το πρώτο σπίτι ανήκει στον Norman Braman μεγιστάνα δεκάδων αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, πρώην ιδιοκτήτη των Philadelphia Eagles και συλλέκτης έργων τέχνης. Αγόρασε την έπαυλη των 8 υπνοδωματίων για 3,9 εκατ. δολάρια το 1991.Ενας Ρώσος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αγόρασε το διπλανό σπίτι για 47 εκατομμύρια δολάρια, που τότε αποτελούσε το μεγαλύτερο ποσό για αγορά σπιτιού στο Μαϊάμι. Δίπλα είναι το σπίτι του Χούλιο Ιγκλέσιας. Κατεδάφισε την αρχική έπαυλη όταν δεν κατάφερε να το πουλήσει το 2008 και πλήρωσε 15,2 εκατ. για το διπλανό σπίτι. Πέρυσι ο μεγιστάνας του ατσαλιού Λιρόι Σέκτερ πούλησε την έπαυλή του, σε κάποιον που δεν κατονομάστηκε για 28 εκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Εντι Λάμπερτ ξόδεψε 38,4 εκ. για αυτή την ιταλικού στιλ έπαυλη που είναι σε έκταση 2,7 στρεμμάτων. Το σπίτι του Λάμπερτ βρίσκεται δίπλα στο Club με το τεράστιο γήπεδο γκολφ. Είναι η βίλα του Ιργουϊν Τάουμπερ, CEO κατασκευαστικής εταιρείας. Είναι 3.000 τετραγωνικά, με 8 κρεβατοκάμαρες και γήπεδο τένις. Το αγόρασε για 7 εκατ. δολάρια το 2001.
%ce%bd2
%ce%bd3
Ενας από τους πιο γνωστούς βετεράνους προπονητές αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο Ντον Σούλα, ζει σε αυτό το σπίτι με τη σύζυγό του για 20 χρόνια. Ο ζάπλουτος επενδυτής αμοιβαίων κεφαλαίων Τσαρλς Τζόνσον πούλησε την έπαυλη των 5 υπνοδωματίων σε έναν αγοραστή, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε και μιλάμε για μια έπαυλη που έχει ακόμη και ιδιωτικό κινηματογράφο. Το σούπερμοντελ Αντριάνα Λίμα και ο- πρώην πλέον- σύζυγός της Μάρκο Γιάριτς είχαν αγοράσει αυτή την έπαυλη για 9 εκατομμύρια δολάρια το 2009.Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Καρλ Icahn αγόρασε αυτό το 1.300 τετραγωνικών μέτρων σπίτι για 7,5 εκατ. δολάρια το 1997.Ο μεγιστάνας των κτηματομεσιτικών Τζέφρι Σόφερ και η σύζυγός του, πασίγνωστο μοντέλ Ελ ΜακΦέρσον, ζουν σε αυτή την τεράστια έπαυλη των 9 υπνοδωματίων. Ο πάμπλουτος κτηματομεσίτης Αλεξ Μερουέλο είχε αγοράσει αυτό το σπίτι των 6 υπνοδωματίων το 2008 για 7 εκατ. δολάρια.
Ο προπονητής του μπάσκετ Rick Pitino και η σύζυγός του έχουν ένα σπίτι κοντά στη γέφυρα, που το είχαν πάρει 5,4 εκατ. δολάρια το 1999.Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Γκέερτ Γιαν Μπάκερ έκανε δικό του το προτελευταίο σπίτι του νησιού με 9,3 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε στον Jay-Z και την Beyonce. Ο Robert Diener, συν-ιδρυτής της Hotels.com, ο επαγγελματίας παίκτης του γκολφ Raymond Floyd και ο σεΐχης Μοχάμεντ αλ Fassi κατοικούν επίσης εκεί.
ΤΑΣΟΣ ΤΕΡΓΙΑΚΗΣ diasimesistories

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *