Η Βυζίτσα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο χωριό, ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες.
Αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους Ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς, με πολλά αρχοντικά, καλό δίκτυο καλντεριμιών που διασχίζουν όλο το χωριό και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, έχοντας πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το Πήλιο.
Στη Βυζίτσα θα απολαύσετε την υπέροχη φύση με τα αιωνόβια πλατάνια, τα οπωροφόρα δέντρα, τους ελαιώνες, και τα μυρωδάτα βότανα που φυτρώνουν στα ευλογημένα χώματά της.
Είναι γεμάτη με όμορφους πύργους, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπως: του Κόντου, του Γερουλάνου, του Βέργου, του Κατσανάκη, του Καραγιαννόπουλου, του Δήμου.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ. περίπου στο μαγευτικό βουνό των Κενταύρων, ανάμεσα στα χωριά Μηλιές (έδρα του Δήμου) και τις Πινακάτες.
Η μικρή απόστασή της από την πρωτεύουσα του νομού, την πανέμορφη πόλη του Βόλου (περίπου 30 χλμ.), την κάνει εύκολο προσβάσιμο προορισμό.
Η πρόσβαση στη Βυζίτσα γίνεται κυρίως μέσω Μηλεών, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε και την εναλλακτική διαδρομή από Ανω Λεχώνια, Αγιο Βλάσιο, Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα. Είναι λίγο μεγαλύτερη η συνολική απόσταση αλλά θα αποζημειωθείτε από την ομορφιά της διαδρομής.
Το χωριό είναι πνιγμένο στην βλάστηση σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, με ανεπτυγμένο τουρισμό χειμώνα – καλοκαίρι και αρκετά καλές υποδομές και τα επιβλητικά αρχοντικά να δίνουν μια άλλη διάσταση στο χώρο. Ο ΕΟΤ ώθησε την αναβάθμιση του χωριού ανακαινίζοντας τα αρχοντικά και τα παραδοσιακά της σπίτια.
Η μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, προσφέρεται για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να γευθείτε καλές παραδοσιακές συνταγές στα καταστήματα εστίασης.
Περιηγηθείτε στα καλντερίμια του χωριού και χαρείτε το μοναδικό τοπίο.
Σήμερα, πολλά από τα παλιά αρχοντικά λειτουργούν ως ξενώνες, προσφέροντας την φιλοξενία τους σε ένα περιβάλλον που θα σας οδηγήσει σε άλλες εποχές.
Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που έχει κτιστεί το 1789, την τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που χρονολογείται από το 1725, το εκκλησάκι του Αθωνα, την κεντρική πλατεία με τη λιθόκτιστη κρήνη και την σκεπαστή Κρήνη “Μούσγα” του 1888.






πηγες hotelsline,facebook

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *