Γεννήθηκε στο χωριό Ρουπακιάς της Λευκάδας. Ο Γιάννης Ζωιτάς μεγάλωσε με έξι αδέρφια και δεν έχει ξεχάσει ποτέ πως στο σπίτι δεν υπήρχε πολύ φαγητό. Όταν τελείωσε το δημοτικό σταμάτησε το σχολείο και βοήθησε τον πατέρα του στα κτήματα.

Όταν έγινε 26 έφυγε ως μετανάστης για τις ΗΠΑ. Ξεκίνησε να δουλεύει στο Μανχάταν, σε ένα μικρό μπακάλικο στην συμβολή των οδών Μπρόντγουεϊ και 110ης οδού, που έσφυζε από πελατεία. Κάποια στιγμή αποφάσισε να το αγοράσει, δίνοντας προκαταβολή και δίνοντας σε δόσεις το υπόλοιπό αντίτιμο. Το ονόμασε «Westside Market». Το κατάστημα μεγάλωσε, όταν αγόρασε το άδειο διπλανό μπαρ αλλά και μια πρώην τράπεζα.
Το πρώτο του παντοπωλείο ήταν έτοιμο το 1977. Σήμερα,40 χρόνια μετά, έχει 5 καταστήματα στην μητρόπολη του κόσμου, την Νέα Υόρκη. Πριν από δυο χρόνια, η ιστορία του καθώς και αυτής, της αλυσίδας πλέον, των καταστημάτων του, έγιναν θέμα στην εφημερίδα «New York Times». Από τότε η πελατεία τους έχει αυξηθεί, ενώ μαζί με την σύζυγό του Μαρία, έχουν επεκτείνει και την εμβέλεια της ποικιλίας των προϊόντων τους.

Το κατάστημα της 110ης οδού έχει περισσότερα από 20.000 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων 48 ποικιλιών αυγού, γάλα καρύδας και πάνω από 250 είδη μπύρας. Ο Γιάννης Ζωιτάς, που έχει πλέον το παρατσούκλι «Big John», είναι φανατικός των φρέσκων προϊόντων. Η γυναίκα του όταν σταμάτησε να μαγειρεύει για την οικογένεια, όταν τα παιδιά πήγαν στο κολέγιο, πρότεινε να πουλάνε το cheesecake της στο μαγαζί. Αν και ο «Big John» δίστασε αρχικά, το cheesecake της Κυρίας Μαρίας έγινε ανάρπαστο. Από τότε τα καταστήματα πουλάνε και ζεστά φαγητά που τα μαγειρεύει η ίδια.

Τα φαγητά της πουλάνε τόσο πολύ, που τώρα η οικογένεια αποφάσισε να κάνει και catering. Η οικογενειακή επιχείρηση, αυτό το ελληνικό παντοπωλείο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ανθεί και γίνεται ακόμα και καλύτερο, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τα προϊόντα της.

ΠΗΓΗ E-Daily.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *