Ένα σπάνιο μεταλλαγμένο πρόβατο που έχει ίσιο, μεταξένιο μαλλί, έχει προβληματίσει τους επιστήμονες, που θεωρούν πως η γενετική μετάλλαξη του μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά θέματα που αφορούν τα μαλλιά των ανθρώπων.
Το πρώτο πρόβατο με αυτές τις ιδιότητες γεννήθηκε στην Νέα Ζηλανδία πριν από μερικά χρόνια, αλλά πέθανε πριν προλάβουν οι επιστήμονες να το μελετήσουν.
Έτσι, αποφάσισαν να ψάξουν σε όλες τις φάρμες της χώρας, μήπως και βρουν κάποιο παρόμοιο πρόβατο. Και το βρήκαν.Είναι η Μαξίν, το μαλλί της οποίας είναι, επίσης, μεταξωτό και γυαλιστερό.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μέσω αυτού ζώου έχουν στα χέρια τους όλες τις ενδείξεις για την επίλυση μιας σειράς… τριχωτών μυστηρίων, από ην ταυτοποίηση μιας τρίχας στις σκηνές του εγκλήματος, μέχρι τον σχεδιασμό καλύτερων προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

Η προβατίνα Μαξίν προοριζόταν για τροφή στα σκυλιά, εξαιτίας του μαλλιού της, που διέφερε από των άλλων προβάτων και οι κτηνοτρόφοι δεν θεωρούσαν πως μπορούσε να πουληθεί.
Οι επιστήμονες την έσωσαν και ψάχνουν τις ιδιαιτερότητες της. Όπως λένε, το μαλλί αυτής της προβατίνας μοιάζει πολύ περισσότερο με το δικό μας.
Κάτι που το κάνει πολύτιμο ερευνητικό θέμα για τη μελέτη της δομής της ανθρώπινης τρίχας και να εντοπισθούν οι πρωτεΐνες που συνδυάζονται για να δημιουργηθεί.
Επίσης, δίνει στους ερευνητές μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουν τις ιδιότητες του και ίσως να αποκαλύψουν τα γονίδια που κάνουν την ίσια τρίχα και άλλες πτυχές της μορφής των μαλλιών.
Πηγή: BBC/snoopit24.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *