ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


ΚΟΣ’ ΜΑΡ ή ΚΟΣΙΜΑΡΙ
Γινόταν πάντα της Αναλήψεως , σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα , πάντοτε Πέμπτη.
Μαζεύονταν οι τσοπάνηδες που είχαν στρούγγες κι από 10 μαντριά τσοπαναραίοι,
έτρωγαν όλοι μαζί με τις οικογένειές τους . Έψηναν αρνιά , έφτιαχναν κος΄μάρι, και για το τέλος είχαν φτιάξει και έτρωγαν πάντα γιαούρτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τυρί χλωρό ανάλατο πρόβειο ( και νάναι λίγο ξυνό )
2 σπειριά χοντρό αλάτι
Μπομποτάλευρο
1 πιατελάκι φρούτου μεγάλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τρίβουμε το τυρί με τα χέρια . Ρίχνουμε και το αλάτι και το ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.Πρέπει να λιώσει και να γίνει σαν γάλα. Μόλις λιώσει , ρίχνουμε το μπομποτάλευρο και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολήσει στη κατσαρόλα. Αυτό το μίγμα βγάζει λίπος και εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κλωνιάσει ( να μαζευτεί στη κουτάλα ).
Και το τρώμε πάντα ζεστό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *