Βρίσκεται μόλις 25χλμ μακριά από το κέντρο της Αθήνας και σίγουρα δεν σου πάει το μυαλό ότι σε τόσο κοντινή απόσταση μπορείς να ανακαλύψεις ένα πραγματικό στολίδι που σου κόβει την ανάσα. Είναι η λίμνη της Βουλιαγμένης, ένα μνημείο της φύσης που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής.

Η λίμνη είναι ένας προστατευόμενος υγρότοπος και παράλληλα ένας πραγματικός οικολογικός παράδεισος, με το χαρακτηριστικό κυκλικό της σχήμα, τα νερά και τον επιβλητικό βράχο να εντυπωσιάζουν όσους την επισκέπτονται. Μάλιστα, το νερό της λόγω των συστατικών του έχει θεραπευτικές ιδιότητες και πλήθος κόσμου συρρέει στη λίμνη όλο το χρόνο. Βέβαια, όταν ανοίγει ο καιρός, όλο και πιο πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν ως μία σύντομη εξόρμηση.

Στο ίδιο σημείο, πριν εκατομμύρια χρόνια βρισκόταν ένα τεράστιο, υπόγειο σπήλαιο, όπου στο εσωτερικό του έτρεχαν άφθονα νερά με υψηλή θερμοκρασία, τα οποία με το πέρασμα των χρόνων διάβρωσαν τα τοιχώματα και «ανάγκασαν» την οροφή του να υποχωρήσει, σχηματίζοντας τον μικρό αυτό επίγειο παράδεισο που αντικρίζουμε σήμερα.

Με τη λίμνη συνδέονται δεκάδες μύθοι και ιστορίες με δύτες που «χάθηκαν» στα νερά της και νεράιδες που κολυμπούν εδώ έως και σήμερα. Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, η λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί προορισμό για αναψυχή, χαλάρωση, κολύμπι, φαγητό και καφέ.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *