Με το που έκλεινε η συμφωνία με τον έμπορο και φορτώνονταν τα δεμάτια καπνού στο φορτηγό ,τελείωνε και επίσημα η επίπονη διαδικασία της καπνοπαραγωγής στο Ξηρόμερο ,αλλά και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Ήταν η στιγμή που ο αγρότης έκανε τον απολογισμό του, υπολογίζοντας κέρδη και ζημιές . Λάμβανε ζεστό χρήμα στα χέρια του και κινούσε τις αγορές της περιοχής του, αλλά και μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας.
Πως και πως περίμεναν οι έμποροι του Αγρινίου ,του Αστακού κλπ περιοχών να πληρωθούν οι καπνοπαραγωγοί τον κόπο τους ,γιατί μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων οι αγρότες το διέθεταν στα εμπορικά καταστήματα , είτε ξεχρεώνοντας προϊόντα που είχαν προμηθευτεί έναντι αυτών των χρημάτων ,είτε προβαίνοντας σε νέες αγορές πάσης φύσεως. Εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί ,αν αυτό είναι θετικό η αρνητικό, ο καθένας το κρίνει από την δική του σκοπιά και τα προσωπικά του βιώματα.
Στην φωτογραφία ένα τέτοιο φορτηγό καθώς διασχίζει τον Μαχαιρά Ξηρομέρου, κατευθυνόμενο σε καπναποθήκες ίσως του Αγρινίου ,είναι του Γιώργου Κουβέλη από το λεύκωμα του συλλόγου Μαχαιριωτών.
πηγη ΟΜΑΔΑ ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *