Από τη μία στέκει αγέρωχος ο Όλυμπος, που δεσπόζει με τον επιβλητικό όγκο του και τους μύθους του σε όλη την περιοχή. Από την άλλη, η αεικίνητη θάλασσα, ο Θερμαϊκός και το Αιγαίο. Με αυτά τα δύο «αναμετράται» η Σκοτίνα, που βρίσκεται ανάμεσά τους.
Χτισμένο στις παρυφές του βουνού των θεών, στα νοτιοανατολικά, και σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κατερίνης, η Σκοτίνα αποτελεί προορισμό όλων των εποχών. Το καλοκαίρι κυριαρχεί ασφαλώς η πλευρά προς τη θάλασσα, με την πολύβουη παραλία Σκοτίνας να γίνεται πόλης έλξης. Τον υπόλοιπο χρόνο, τα όμορφα τοπία και η πλούσια φύση της Πιερίας είναι αυτά που μαγνητίζουν τους εκδρομείς.
Το Δημοτικό Διαμέρισμα Σκοτίνας περιλαμβάνει τρεις οικισμούς: τη Σκοτίνα, που είναι και η έδρα του Διαμερίσματος, την Άνω ή Παλιά Σκοτίνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ανεπτυγμένη τουριστικά Παραλία Σκοτίνας.





Οι Σκοτινιώτες έχουν μακρά πορεία μετακινήσεων στην ιστορία του χωριού. Από την αρχική τοποθεσία του, που ήταν κοντά στην Καλαμπάκα, μετακόμισαν στη Βερδικούσα, στο σημερινό δάσος της Σκοτίνας. Κι από εκεί στη σημερινή Παλιά ή Άνω Σκοτίνα, την οποία μάλιστα έχτισαν Ηπειρώτες μάστορες. Το 1972 εγκαταλείφθηκε κι αυτό το χωριό για να καταλήξει τελικά η Σκοτίνα στη σημερινή τοποθεσία της.
πηγη globalview.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *