Το φυτό στον εσωτερικό χώρο αν μη τι άλλο προσδίδει μια ωραία αισθητική, ενώ σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, συγκεκριμένα είδη φέρνουν τύχη και θετική ενέργεια.

Σύμφωνα με την παλιά κινεζική τεχνική, το φυτό Crassula (κράσουλα ή κρασούλα) γνωστό και ως money plant προσελκύει τα χρήματα σαν «μαγνήτης», ενώ λέγεται έτσι λόγω του σχήματος των φύλλων του. Το συγκεκριμένο φυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά από την είσοδο του σπιτιού σας και στο βόρειο τμήμα.

Πώς θα φροντίζετε το συγκεκριμένο φυτό;
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περιοχές που έχουμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, δεν ευδοκιμεί, ενώ όταν επικρατούν συνθήκες κάτω του μηδενός, θα πρέπει να την μεταφέρουμε σε φωτεινό, εσωτερικό χώρο. Καταλληλότερες θέσεις, είναι οι ηλιόλουστες, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε ημισκιερές.

Αν την τοποθετήσουμε σε γλάστρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, ειδικό για τους κάκτους χώμα. Τέλος, να αναφέρουμε πως έχει μέτριες ανάγκες σε νερό, απαιτεί ωστόσο τακτικό πότισμα. Συγκεκριμένα, ποτίζουμε οπωσδήποτε μια φορά τη βδομάδα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες και δυο φορές τη βδομάδα τους θερινούς μήνες.
.enimerotiko.gr/

Από xiromeropress