ky-mytika
Τραγική είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Μύτικα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αιτωλοακαρνανία, καλύπτει επίσης 5 χωριά της ευρύτερης περιοχής καθώς και τις ανάγκες του απέναντι νησιωτικού όγκου.
Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, με ελάχιστα ιατρικά αναλώσιμα και μηδαμινό ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένα έναν ιατρό και 2 νοσηλεύτριες). Λειτουργεί κατά κανόνα μόνο 5 ημέρες της εβδομάδας ( Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ ενδεικτικά οι προγραμματισμένες εφημερίες για όλο το μήνα Αύγουστο είναι μόλις 5! (συγκεκριμένα στις 8,9,14,16,17 /8).
Αίσθηση πρόσφατα προκάλεσε το περιστατικό ενός 7χρονου αγοριού που έχασε τις αισθήσεις του πρωινή ώρα στη θάλασσα και το κέντρο υγείας ήταν κλειστό. Το παιδί σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στη βοήθεια δύο ιατρών παραθεριστών – που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο, ενώ το ασθενοφόρο που ήρθε από το Αγρίνιο(!) χρειάστηκε σχεδόν μιαμιση ώρα να προσεγγίσει και να μεταφέρει το παιδί στο κοντινότερο Νοσοκομείο.
Τα ανωτέρω αναφέρει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνος Καραγκούνης σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ο βουλευτής ζητά απαντήσεις στα ακόλουθα δύο ερωτήματα:
1. Δεδομένου του αριθμού των πολιτών που συρρέουν στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, των αναγκών της περιοχής σε ιατρικές υποδομές, αλλά κυρίως της υπόσχεσης του Υπουργού για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ποιά η πρόθεση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την Υγεία εκατοντάδων κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας ;
2. Γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο, για το Κέντρο Υγείας Μύτικα, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού και χρειάστηκε να επιληφθεί για το περιστατικό ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αγρινίου, που απέχει μία ώρα τουλάχιστον από το σημείο;
πηγη .agrinionews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *