Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που έχει πλήξει την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς μέχρι στιγμής, ενω υπάρχουν και αγνοοούμενα άτομα που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.
Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι ο 5ος νεκρός είναι μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα.
Ο τέταρτος νεκρός είναι άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο επιχείρησης στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο τρίτος νεκρός είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Νωρίτερα, δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία επίσης στην ίδια περιοχή. Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους, τα οποία είχαν πλημμυρίσει.
Επιπλέον, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.
Φόβοι για επιπλέον νεκρούς υπάρχουν, καθώς μεγάλος αρκετά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη Γέφυρα Παραδείσου, στην Ελευσίνα πριν τα διόδια. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής και την πορεία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή.
Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Τεράστια η καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά “πνίγηκαν” από τα νερά.
Χείμαρροι υπερχείλισαν και τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης άρχισαν να παρασύρουν τα πάντα.
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.
Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεγάρων – Νέας Περάμου, που μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, «έχει πλημμυρίσει όλη η πόλη και έχουν αποκλειστεί όλες οι είσοδοί της».
Οι εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο “μάτι” της κακοκαιρίας είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα.
Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Μάνδρα Αττικής, όπου επίσης έχει πλημμυρίσει όλη η περιοχή. Αυτή την ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στη διασταύρωση των οδών Κοροπούλη και Πλάτωνος στη Μάνδρα, μετά από μαρτυρίες ότι μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κινδυνεύει η ζωή της.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από λεωφορείο που βούλιαξε στην κυριολεξία περνώντας από υπόγεια γέφυρα στη Μάνδρα. Με την επέμβαση της ΕΜΑΚ απεγκλωβίστηκαν οι 12 επιβάτες που πέρασαν στιγμές αγωνίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων κοντέινερ, εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Το νερό στη Μάνδρα έχει φτάσει στα 2 μέτρα ύψος, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει όλα τα ισόγεια, ενώ εκτός των οχημάτων, έχει παρασυρθεί και ένα περίπτερο.
Η περιοχή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού και η περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.
Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει κοπεί και η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινούνται.
Η Περιφέρεια ανακοίνωσε πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει οδηγούς από αυτοκίνητα, αλλά και άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και κυρίως στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.
Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34χλμ μέχρι το 39χλμ προς Κόρινθο. Εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Και στο 2ο χλμ παλαιάς Εθνικής Ελευσίνας – Θηβών, η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί.

Την διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έσπασε φράγμα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το σημείο όπου κρατούνταν τα νερά.
Οι εικόνες είναι από το σημείο
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 160 κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών από τα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, καθώς και για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Αναφορές για τραυματίες ή προβλήματα με εγκλωβισμένους ανθρώπους, πέραν της ταλαιπωρίας, δεν έχουν αναφερθεί.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.
Ένας εξ αυτών των οδηγών και συγκεκριμένα οδηγός φορτηγού που κινείτο στο ύψος της Σχολής Πυροβολικού, παραμένει εγκλωβισμένος για ώρες στο σημείο, αφού προηγουμένως η Πυροσβεστική κατάφερε να απομακρύνει δύο οδηγούς μικρών οχημάτων.
Λόγω του ύψους του δικού του οχήματος, η προσέγγισή του είναι δύσκολη.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα,
«Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού».
Περιγράφοντας το σκηνικό είπε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».
Εργαζόμενος στο Καλημέρα Ελλάδα πρόλαβε, από θαύμα, να βγει από το αυτοκίνητό του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Ο ίδιος σημείωσε πως «έχει ξεχειλίσει το ποτάμι», αναφέροντας πως στο σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που βρίσκεται εκείνος «έχουν παρασυρθεί δέκα αυτοκίνητα, περίπου.



madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *