Η επιστροφή στην ενημέρωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να συνοδευτεί με την ανακοίνωση νέων μέτρων ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού, εστιάζοντας στις τελετές και στα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσης, όπως τα μπαρ.

Η εμφάνιση διαφορετικών εστιών υπερμετάδοσης του κορονοϊού σε γάμους ανά την Ελλάδα και η δυσκολία εφαρμογής των μέτρων προστασίας καθόλη τη διάρκεια τους φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Έτσι, μετά την απόφαση για τη θέσπιση ορίου 100 ατόμων στους καλεσμένους έως 15 Αυγούστου, που είχε ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, σήμερα θα ανακοινωθεί και το “πάγωμα” των γλεντιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην επιστροφή του γνώριμου διδύμου της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας, των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, θα ανακοινωθεί τόσο ο περιορισμός των γάμων στη διενέργεια των τελετών στην Εκκλησία, διατηρώντας πιθανώς και το όριο των 100 ατόμων εντός του ναού, αλλά και νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα και ιδίως τα μπαρ.

Μετά λοιπόν την απαγόρευση ορθίων σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μεταξύ αυτών και μπαρ, κλαμπ, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, κέντρα ζωντανής μουσικής, που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα και έως τις 9 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου, οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς φέρεται πως θα ανακοινώσουν σήμερα και την εφαρμογή νέου, συγκεκριμένου και περιορισμένου ωραρίου στα μπαρ.

Θυμίζουμε ότι ο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε διευκρινίσει πως η απαγόρευση ορθίων συνοδεύεται από με το κίνητρο της δυνατότητας μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα..dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress