Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΦθιώτιδα: Δεν πίστευε στα μάτια του με το θησαυρό που βρήκε σε...

Φθιώτιδα: Δεν πίστευε στα μάτια του με το θησαυρό που βρήκε σε χωράφι!


Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ένας αγρότης της περιοχής, κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτήμα του (συγκεκριμένα φύτευε ρίζες ελιές), χτύπησε αντικείμενο το οποίο, από την πρόχειρη εκσκαφή που έκανε, συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για άγαλμα.
Αμέσως ενημέρωσε την Αρχαιολογική Υπηρεσία που έφτασε στο σημείο με τους ειδικούς επιστήμονες – αρχαιολόγους, οι οποίοι ανέλαβαν δράση, φέρνοντας στο φως κομμάτια από αγάλματα και μέρος αρχαίου νεκροταφείου.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις ή πέντε Κούρους αρχαϊκής περιόδου, οι οποίοι μάλιστα είναι μεγάλοι, σχεδόν διπλάσιοι από το μέγεθος ενός ανθρώπου!
Η εύρεση των αρχαίων κρατήθηκε για μέρες επτασφράγιστο μυστικό μέχρι που είδαν το φως του ήλιου τα εντυπωσιακά ευρήματα που παραπέμπουν σε μια σπουδαία ανακάλυψη.
Εδώ και δεκαπέντε ημέρες η περιοχή φυλάσσεται και οι επιστήμονες προχωρούν στις ανασκαφές με αρχαιολογικούς ρυθμούς, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια του αρχαιολογικού θησαυρού και συλλέγοντας στοιχεία για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του.
Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τα σημαντικά αυτά ευρήματα ανήκουν στην αρχαϊκή περίοδο και οι τάφοι είναι από τον 5ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ..
Οι αρχαιολόγοι τονίζουν πάντως ότι η έρευνα είναι ακόμα στην αρχή, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από το Υπουργείο Πολιτισμού στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.
Πηγή: LamiaReport.gr