biaaaaa
Μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια από τα χέρια των ίδιων τους των γονέων στιγμάτισαν τις αθώες ψυχούλες δύο μικρών παιδιών σε ένα χωριό της Κατερίνης.
Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι λύγισαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όταν άκουσαν ότι οι γονείς «τέρατα», που κάθισαν στο εδώλιο, έδεναν πισθάγκωνα το 9χρονο αγοράκι και το 8χρονο κοριτσάκι, τα χτυπούσαν ανελέητα με πλάστη ή με βέργα, έκαιγαν τα χέρια τους με τσιγάρα και μεταλλικές βέργες σόμπας και τα άφηναν για ώρες νηστικά! Τα δύο ανήλικα παιδιά βίωσαν μια πραγματική κόλαση από τα απίστευτα βασανιστήρια στα οποία τα υπέβαλαν ο 36χρονος πατέρας και η 37χρονη Ρουμάνα σύζυγός του, όταν τα έστελναν να κλέψουν και εκείνα επέστρεφαν με άδεια χέρια!
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ασύλληπτης υπόθεσης περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο οι κατηγορούμενοι έδεναν και χτυπούσαν αλύπητα τα παιδιά, προκαλούσαν εγκαύματα στα κορμάκια τους, τα έστελναν γυμνά να κοιμηθούν τη νύχτα έξω από το σπίτι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έτρωγαν επιδεικτικά μπροστά τους αφήνοντάς τα θεονήστικα! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014, στο χωριό έξω από την Κατερίνη, όπου ζούσε η οικογένεια.
Η έρευνα άρχισε όταν οι δάσκαλοι των παιδιών -που σήμερα ζουν σε ανάδοχες οικογένειες- διαπίστωσαν σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού. «Καταπέλτης» για τους κατηγορουμένους αποτέλεσαν οι ιατρικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ότι τα αδελφάκια έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα. Εναν χρόνο αργότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τιμώρησε το ανδρόγυνο με κάθειρξη 15 ετών, αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης, με συνέπεια η δίκη να επαναληφθεί από μηδενική βάση.
Στις απολογίες τους οι γονείς αρνήθηκαν ότι κακοποίησαν τα παιδιά και ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπούσαν κάποιες φορές για να τα συνετίσουν, επειδή έκλεβαν και ήταν άτακτα. Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους χωρίς ελαφρυντικά και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών τον καθένα, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις φυλακές.
espressonews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *