Ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο μειώθηκαν μεν και ανέρχονται σε 1.388, ωστόσο σημειώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, αφού 549 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, προκαλώντας ασφυξία στο ΕΣΥ, ενώ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεδομένα που δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία, αν και οι επιστήμονες μιλούν για πρώτη αχτίδα φωτός και για τάση σταθεροποίησης και ίσως και μείωσης. Μέχρι να αποφασίσουν να τα αυξήσουν…

Τις σχετικές ανακοινώσεις, αφού μελετηθούν τα στοιχεία του επόμενου 48ώρου, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμά του, ως το τέλος της εβδομάδας, πιθανόν την Παρασκευή.

Οπως όλα δείχνουν, έχει κατασταλάξει η άποψη ότι η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραταθεί και το άνοιγμα της κοινωνίας θα γίνεται σε δόσεις και με προτεραιότητες.

Ως προς τα σχολεία, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση του ανοίγματος στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Star, η απόφαση κλίνει στο να ανοίξουν πανελλαδικά τα σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσον αφορά τα εστιατόρια, υπάρχει πιθανότητα τελικά να ανοίξουν, αλλά με έως 4 άτομα στο τραπέζι και περιορισμένο ωράριο, μάλλον έως τις 10:00 το βράδυ, αλλά μόνον όσα έχουν «καθαρό» χαρακτήρα εστιατορίου και όχι καφέ μπαρ, που έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν και φαγητό, ενώ γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι πάνε για τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα πάντα με το Star, μελετάται η συνέχιση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Ειδικότερα, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

Δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *