Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα. Η αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη αλλά η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει ανθρώπινες ζωές με το άνοιγμα της αγοράς.

Η άρση του lockdown θα γίνει με ασφαλή τρόπο όταν το επιδημιολογικό φορτίο περιοριστεί, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Ο αρχικός προγραμματισμός για λήξει η καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, κάτι τέτοι δεν φαίνεται εφικτό.

Η παράταση φαίνεται να έχει κλειδώσει αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό. Τα SMS στο 13033 εξετάζεται να παραταθούν ακόμα και την περίοδο των γιορτών με… μηνύματα για τα χριστούγεννιάτικα ψώνια.
Click away: Πώς θα ψωνίζουμε τα Χριστούγεννα

Την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα παιχνίδια. Ωστόσο, τόνισε πως η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στα καταστήματα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ SMS 13033

Επίσης δήλωσε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή, όπως εξήγησε, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δεν θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.
Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις

«Αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, θα υπάρξουν τρία στάδια επιστροφής στην κανονικότητα. Αναλυτικά τα στάδια:

Η επανεκκίνηση των σχολείων (σ.σ. η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια)
Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων
Η επιστροφή της εστίασης με αυστηρές προδιαγραφές (μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική)
.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *