Το κουνελίσιο κρέας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κρητική διατροφή. Από παλιά, τα περισσότερα σπίτια εξέτρεφαν μερικά κουνέλια για κατανάλωση εντός της οικογένειας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση κουνελίσιου κρέατος στoν κόσμο, γίνεται στην Κρήτη (10 κιλά/άτομο/έτος).
Η Φάρμα Αλεξανδράκης βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο Μοναστηράκι Αμαρίου Ν. Ρεθύμνου και ιδρύθηκε το 1999. Αφορμή για την ίδρυση της στάθηκε η πολύχρονη εμπειρία του ιδιοκτήτη, Παύλου Αλεξανδράκη, του πατέρα του, Νίκου, και της μητέρας του, Ελευθερίας, με την ερασιτεχνική εκτροφή κουνελιών, από τη δεκαετία του 70. Ο Παύλος Αλεξανδράκης διέκρινε την έλλειψη της αγοράς σε ποιοτικό Κρητικό Κουνέλι και αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση μιας οργανωμένης μονάδας.
Από την αρχή, στη φάρμα χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές ζωοτροφές που παρασκευάζονται τοπικά, σε πρότυπη μονάδα, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα διατροφής. Η προσήλωση στην ποιότητα αναγνωρίστηκε από τους καταναλωτές και βοήθησε στην ανάπτυξη της φάρμας.
Το 2009, ο Χάρης Αλεξανδράκης, ένας από τους γιους του Παύλου, μετά από τις σπουδές του μπαίνει στη δουλειά και βοηθάει στην ανάπτυξη. Η Φάρμα επενδύει στην ανέγερση υπερσύγχρονου, ιδιόκτητου σφαγείου για κουνέλια (από τα πρώτα στην Ελλάδα) και πουλερικά.
Το 2013, ο Νίκος, ακόμα ένας από τους γιους του Παύλου μπαίνει στη δουλειά μετά από τις σπουδέςτου. Επίσης, η φάρμα επεκτείνοντας τις επιλογές που παρέχει στους καταναλωτές για ποιοτικά προϊόντα, ξεκινάει την εκτροφή Κρητικών Πετεινών.
Επιπλέον, το 2013, η Φάρμα ξεκινάει διανομή στην Αθήνα και πλέον τα προϊόντα της διατίθενται στην Κρήτη, σε επιλεγμένα κρεοπωλεία, στα καταστήματα ΙΝ.ΚΑ. και Χαλκιαδάκης, και στην Αθήνα , σε επιλεγμένα κρεοπωλεία και σε ορισμένα καταστήματα Βερόπουλος και στα καταστήματα Χαλκιαδάκης – Γεύσεις Κρήτης.
Βραβεία

Σήμερα, όλα τα προϊόντα της φάρμας έχουν βραβευτεί με χρυσό και αργυρά βραβεία ποιότητας, από τη 2η και την 3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων ΜEAT DAYS :
Πετεινός Κρητικός – Χρυσό Βραβείο Ποιότητας – 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας.
Κουνέλι Κρητικό – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας – 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας.
Λουκάνικο Κρασάτο από Κουνέλι – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας – 3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας.
Απάκι από Κουνέλι – Αργυρό Βραβείο Ποιότητας – 3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας.

Πιστοποιήσεις
Η Φάρμα Αλεξανδράκης είναι πιστοποιημένη με το ISO 22000:2005 από την TUV Hellas, To παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων.
Ο Κρητικός Πετεινός και το Κρητικό Κουνέλι είναι πιστοποιημένα με το σήμα ποιότητας “ΚΡΗΤΗ” , από την Περιφέρεια Κρήτης. Το σήμα Κρήτη διασφαλίζει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ, την ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των προϊόντων που πιστοποιούνται με αυτό

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *