Μια σειρά προνομίων απολαμβάνουν ακόμα οι υπάλληλοι της Βουλής αν και τα μνημόνια επέφεραν γερό ψαλίδι στις αποδοχές τους.

Με βάση τα στοιχεία της κοινοβουλευτικής διαφάνειας, την 1η Ιουλίου του 2019, το ελληνικό κοινοβούλιο διέθετε 656 μόνιμους υπάλληλους, 748 υπάλληλους ιδιωτικού δικαίου και 78 μετακλητούς υπαλλήλους.

Όσοι απο τους περίπου 1.500 εργαζομένους είναι γονείς με μικρά παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες του βρεβονηπαικού σταθμού που βρίσκεται στο ημιυπόγειο χώρο της Βουλής, πλάι στον Εθνικό Κήπο. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι του  Κοινοβουλίου μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματα τους στο πενταόροφο κλειστό υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής. Εκεί σταθμεύουν τα οχήματα τους και οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.

Οι υπάλληλοι της Βουλής ήταν απο τους πρώτους που άγγιξαν τα μνημόνια, βάζοντας γερό τσεκούρι στις μισθολογικές τους αποδοχές. Το 2012, εν μέσω μνημονίων, οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι αποδοχές τους εξομοιώθηκαν με τα αυτές του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, η αποζημίωση για τις υπερωρίες τους μειώθηκε κατά 50%. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και συνταξιοδοτούνται από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) λαμβάνοντας κι ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης..dikaiologitika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *