Μία ιταλική πόλη στα βορειοδυτικά της Ιταλίας προσφέρει 9.000 ευρώ σε όποιον ενδιαφέρεται να μετακομίσει και να ζήσει εκεί με σκοπό να αυξήσουν τον πληθυσμό στην περιοχή. Το ποσό χρησιμοποιείται ως δέλεαρ προκειμένου περισσότερες οικογένειες να έρθουν στην περιοχή και να αποκτήσουν κι άλλα παιδιά.
Πρόκειται για την πόλη Λοκάνα που βρίσκεται στο παραμυθένιο ορεινό τοπίο στην περιοχή του Πεδεμόντιου, όπου οι νεοφερμένοι θα πρέπει να ζήσουν περισσότερα από τρία χρόνια για να πάρουν τα 9.000 ευρώ. Ο Τζιοβάνι Μπρούνο Ματιέ, πρόεδρος της Λοκάνα απηύθυνε αυτό το κάλεσμα σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την πόλη του σε έμψυχο δυναμικό. Αρχικά στόχος ήταν οι Ιταλοί ή Ιταλοί που έφευγαν από τη χώρα λόγω κρίσης.
Πλέον όμως απευθύνεται σε μη Ιταλούς καθώς τα νεαρά ζευγάρια και τα παιδιά μειώνονται διαρκώς. Λόγω της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης των νέων, μαγαζιά, εστιατόρια, ξενοδοχεία έχουν βάλει λουκέτο ενώ ακόμη και το σχολείο της περιοχής κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του. Ενώ στις αρχές του ’90 στην πόλη κατοικούσαν περίπου 7.000 άνθρωποι, πλέον βρίσκονται μόλις 1.500. Το τελευταίο έτος σημειώθηκαν 40 κηδείες και μόλις 10 γεννήσεις.
Άλλη πόλη του Πεδεμόντιου προσφέρει 1.000 ευρώ σε όποιον κάνει παιδί εκεί και 2.000 ευρώ σε όποιον ανοίξει επιχείρηση.
Επίσης η πόλη Μποργκομετζαβάλε στα ιταλοελβετικά σύνορα προσφέρει εγκαταλελειμμένα σπίτια αντί μόλις 1 ευρώ σε όποιον ενδιαφέρεται να μείνει εκεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ενικος

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *