Χωριό σαν καρτ ποστάλ
… Είναι τόσο όμορφο, τόσο ξεχωριστό, γεμάτο χρώματα και ζωηρή διάθεση. Αυτό το χωριουδάκι διαθέτει μία ιδιαίτερα μυστικιστική διάθεση που μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.
Όμορφα χρωματισμένα σπίτια σα να «κοιμούνται» μέσα στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου. Ένα τοπίο όλο χρώματα. Κυριαρχούν το μπλε και το πράσινο. Το μαγευτικό αυτό χωριό χωρίς να χάνει τη βασική πρωτότυπη παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική του, διαθέτει μία απίστευτα ταιριαστή μοντέρνα αίσθηση, τόσο ήπια και τόσο διακριτική, που «διεγείρει» τις αισθήσεις των επισκεπτών…

Στο μικρό λιμανάκι δεν υπάρχουν μόνο ψαρόβαρκες αλλά και κάποια πολυτελή σκάφη αναψυχής. Στη μικρή πλατεία του χωριού μπορεί ένας επισκέπτης να βρει μερικές ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ στην παραλία της Άσσου μπορεί να κάνει μια βουτιά στα μαγευτικά, κρυστάλλινα νερά με θέα στον κόλπο.
Η Άσσος, βρίσκεται βόρεια της καταπληκτικής παραλίας του Μύρτου στην Κεφαλλονιά. Αυτό το το μικρό και απομονωμένο χωριό, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, περιβάλλεται από υπέροχο καταπράσινο τοπίο και κατάφυτα δάση. Πεύκα και κυπαρίσσια και τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Ιονίου, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό και κάνουν την Άσσο ένα ιδανικό σκηνικό για χαλαρωτικές διακοπές.


Στα τέλη του 15ου αιώνα, ένα κάστρο χτίστηκε από το Βενετικό στρατό, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους από πειρατικές επιδρομές. Το φρούριο ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας κι έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Στις μέρες μας, υπάρχουν μόνο ερείπια του τείχους και άλλα μέρη του κάστρου της Άσσου, καθώς και ο ναός του Αγίου Μάρκου.
ΠΗΓΗ /www.newsbomb.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *