images
Αίτηση για παραχώρηση νέας περιοχής για έρευνα πετρελαίου σκοπεύουν να καταθέσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας, όπως δήλωσε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή μπορεί να γίνει ως το τέλος Οκτωβρίου, με την προϋπόθεση ότι ως τότε θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για τις έρευνες, τουλάχιστον στα χερσαία «οικόπεδα» στην «Αιτωλοακαρνανία» και «ΒΔ -Πελοπόννησο».
Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε, πάντως, στο συνέδριο Global Oil & Gas ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης για τη ζώνη «Αρτα – Πρέβεζα» στην Energean και πρόσθεσε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι αξιολογήσεις των τριών προσφορών για τις θαλάσσιες περιοχές προς παραχώρηση στο Ιόνιο και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα περιοχή, που σχεδιάζουν να διεκδικήσουν τα ΕΛΠΕ, δεν δόθηκαν, τονίστηκε όμως ότι ο όμιλος εξετάζει περιοχές σε όλη την Ελλάδα και ότι βρίσκεται σε επαφές με πάνω από 10 μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος τα ΕΛΠΕ θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση των ερευνών για τον εντοπισμό πετρελαίου σε θαλάσσια περιοχή στο Θρακικό Πέλαγος, έξω από τη Θάσο. Πρόκειται για θαλάσσιο μπλοκ, το οποίο γειτνιάζει με το κοίτασμα του Πρίνου της Energean και έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στα ΕΛΠΕ και την Calfrac. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θετικά δείγματα από τις σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο.
Πηγή: imerisia.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *