Την καταγραφή των ασθενειών και των θεραπειών των κτηνοτροφικών ζώων επιτρέπει η ευρωπαϊκή πλατφόρμα VirtualVet, παρέχοντας τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους για πιο εύκολη διαχείριση των ζώων και καταγραφή μιας σαφούς εικόνας για την ακριβή χρήση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, το VirtualVet είναι μια ψηφιακή πύλη που μπορούν να χρησιμοποιούν οι αγρότες για την καταγραφή ασθενειών και θεραπειών που χορηγούν στα κοπάδια τους σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αυτό διευκολύνει την τήρηση των κανονισμών της ΕΕ περί ποιότητας των τροφίμων.

Η πλατφόρμα, συλλέγει και οπτικοποιεί δεδομένα σχετικά με τη διαχείριση των ζώων, παρέχοντας στους αγρότες μια σαφή εικόνα για την ακριβή χρήση φαρμάκων. Αυτό τους διευκολύνει να παρακολουθούν τα αρχεία τους σχετικά με την υγεία των ζώων. Μπορούν να έχουν οι ίδιοι πρόσβαση στα αρχεία τους, π.χ. για ελέγχους, αλλά μπορούν επίσης να συμβουλεύονται τον κτηνίατρό τους, ο οποίος δύναται να αναλύει τα αρχεία γι’ αυτούς, εξοικονομώντας χρόνο.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες να δουν τα δεδομένα από ολόκληρη την περιοχή. Ωστόσο, οι περιφερειακές πληροφορίες για τα ζώα συγκεντρώνονται και ανωνυμοποιούνται. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους αγρότες και με τη ρητή άδειά τους η πρόσβαση στα δεδομένα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων πωλείται σε βιομηχανίες γεωργικών προϊόντων και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την υγεία των ζώων.

Τα ψηφιοποιημένα δεδομένα επιτρέπουν στους μεταποιητές γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράδειγμα, να έχουν καλύτερη εικόνα για το τι περιέχεται στο γάλα που επεξεργάζονται. Και αυτή η δυνατότητα, με τη σειρά της, συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της VirtualVet, Sinead Quealy, αναφέρει ότι στόχος της πλατφόρμας είναι να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να ελέγχουν τα δεδομένα τους, που συμβάλλουν στην καλύτερη ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων στον πρωτογενή τομέα.

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *