Το να βγάζει τα ζιζάνια δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν αγρότη αλλά είναι μία δουλειά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.
Με την βοήθεια της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν τρακτέρ με φλόγιστρα. Έτσι, αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη και διασκεδαστική.
Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Flame Weeding και είναι μία νέα μέθοδο που όλο και περισσότερο αγρότες χρησιμοποιούν πλέον.
Είναι μία μη-χημική διαδικασία όπου φλόγιστρα περνάνε πάνω από τα ζιζάνια και τα σκοτώνουν. Συνήθως, το καύσιμο για την καύση είναι το προπάνιο.
Ο στόχος δεν είναι να καεί το ζιζάνιο αλλά οι ιστοί του φυτού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτό. Αυτή είναι η τέλεια μέθοδος για ζιζάνια που βγαίνουν κάθε χρόνο.
Οι φλόγες θα είναι αρκετές για να κάψουν τους ιστούς του φυτού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φωτοσυνθέσει και να πεθαίνει μέσα σε μερικές μόλις μέρες.
Να θυμάστε πως αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για κάθε περίπτωση. Δουλεύει καλύτερα σε ζιζάνια που βγαίνουν κάθε χρόνο και έχουν 3-5 εκατοστά ύψος.
Λόγω του σχεδιασμού και της λειτουργίας αυτής της διαδικασίας, δεν επηρεάζεται το χώμα και η ζέστη δεν θα διεισδύσει και δεν θα το επηρεάσει με κανένα τρόπο.

Πηγή: true.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *