ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Ανακοίνωση του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του έργου της παράκαμψης Αμφιλοχίας του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία:

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της παράκαμψης της Αμφιλοχίας από τον Δρόμο Άκτιο Αμβρακία, με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή ,του υφυπουργού Γεωργίου Καραγιάννη , της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του τοπικού βουλευτή Κωνσταντίνου Καραγκούνη ,των βουλευτών Αιτ/νίας Μάριου Σαλμά, Σπήλιου Λιβανού, Δημήτρη Κωνσταντοπούλου, του βουλευτή Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, του βουλευτή Λευκάδας της Θανάση Καββαδά, των Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας Αθανασίου Μαυρομμάτη, Μαρίας Σαλμά, των περιφερειακών συμβούλων Κοντογιάννη και Μιχαήλ Γούδα,των πολιτευτών Αφροδίτης Μπουμπούλη και Αθανασίου Παπαθανάση, καθώς και των αιρετών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Τέλος των Δημάρχων Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου ,Θέρμου, Μεσολογγίου , Πρέβεζας, Λευκάδας και πλήθους άλλων επισήμων.

Όπως ,ήταν φυσικό είχα τη χαρά να παραστώ σε ένα γεγονός ,το οποίο αποτελεί τομή για την ανάπτυξη του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Η παράδοση όπως γνωρίζουμε ,άλλωστε της παράκαμψης Αμφιλοχίας αποτελεί το πιο κρίσιμο τμήμα του άξονα καθώς περνά από δύσβατα ορεινά σημεία.

Επιπροσθέτως , με την λειτουργία του νέου τμήματος επιτυγχάνονται δύο πράγματα. Από τη μια η απόσταση Αμβρακία-Άκτιο θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και παράλληλα θα αποσυμφορηθεί η πόλη της Αμφιλοχίας. Οι οδηγοί θα κερδίζουν περίπου 15 χιλιόμετρα οδήγησης σε σχέση με την υφιστάμενη διαδρομή Αμβρακία-Αμφιλοχία-Δρυμός.

Ακόμη, να επισημανθεί το γεγονός, ότι θα χρειάζεται πλέον χρονικό διάστημα 2:30 ωρών για να μεταβεί κάποιος από την Βόνιτσα στην Αθήνα και αντίστροφα ,καθώς και διάστημα 1:30 ώρας για να μεταβεί από την Πάτρα στο Aαεροδρόμιο του Ακτίου-Βόνιτσας και αντίστροφα ,ενώ θα χρειάζεται 2:30 ώρες να μεταβεί κάποιος από την Πάτρα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Οι αποστάσεις πλέον εκμηδενίζονται!

Επιπλέον, η περιοχή το καλοκαίρι γίνεται οδικός κόμβος από την Ιόνια Οδό προς τις ακτές του Ιονίου,  την Πάλαιρο, την Πογωνιά , ,την Πλαγιά,την Περατιά , την Βόνιτσα τον Άγιο Νικόλαο ,το Άκτιο ,την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, με αποτέλεσμα πλέον να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας.

Έπειτα ,με την ολοκλήρωση όλου του  έργου Αμβρακίας-Ακτίου , Βόνιτσας-Λευκάδος και  Ακτίου- Αγίου Νικολάου θα υπάρξει μια αναπτυξιακή τουριστική στροφή στο Δήμο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Θα απομείνει , έτσι ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι-Άκτιο , οποίος μπορεί να ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα (ΕΣΠΑ)  και έχει τεθεί επανειλημμένως από τον Κώστα Καραγκούνη αλλά και   από εμάς στο Υπουργείο Υποδομών ,αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του πρόσφατα στη πόλη της Βόνιτσας.

Στη συνέχεια , θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στο παρελθόν εργάστηκαν για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου και έχουν λησμονηθεί, όπως ο Χρ.Βερελής  ,ο αείμνηστος τοπικός βουλευτής   Α. Καραγκούνης  με τους οποίους μαζί αγωνιστήκαμε για την κατάκτηση αυτών των μεγάλων αναπτυξιακών επιτευγμάτων .Επιπλέον, ο Γ.Σουφλιάς , ο Γ. Τρυφωνίδης, ,ο Σπ. Μαργέλης ,ο Α. Μακρυπίδης , ο Ν. Αγγελόπουλος , ο Χρ. Σπίρτζης, ο Θ. Μωραίτης ο Γ.Δέδες,ο τοπικός βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο Αθανάσιος Καββαδάς καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Συνάμα  να  ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες, τα στελέχη και τους εργαζομένους των κατασκευαστικών Εταιριών , καθώς και τους απλήρωτους ιδιοκτήτες , των οποίων έχει γίνει χρήση των περιουσιών τους χωρίς να έχουν αποζημιωθεί ,έως και σήμερα .Αν και έχει θιχτεί το θέμα τους ουκ ολίγες φορές στο Αρμόδιο Υπουργείο από εμένα τον ίδιο καθώς και από τον Κώστα Καραγκούνη.

Τους ευχαριστώ λοιπόν, για την άριστη συνεργασία και προσήλωση τους στην υλοποίηση αυτού του οδικού αναπτυξιακού έργου.

Κλείνοντας, να επισημανθεί ότι τέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Βόνιτσα από εμένα τα μείζονα επενδυτικά -αναπτυξιακά θέματα ,όπως οι μαρίνες Παλαίρου, Βόνιτσας, Πλαγιάς και οι δημόσιες και ιδιωτικές ξενοδοχειακές επενδύσεις των τουριστικών υποδομών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , μέσω τον οποίων θα καταστεί η περιοχή μας πόλος τουριστικής έλξης και θα αποτελέσουν ορόσημο για τον τουρισμό εν μέσω της δεκαετίας, που διανύουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress