%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b7%ce%b7%ce%b7%ce%b7%ce%b7
Ένα διήμερο αφιερωμένο στα τοπικά προϊόντα της Άρτας θα αποτελέσει και φέτος η 3η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Άρτα.
Ο Δήμος Αρταίων για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνει την Γιορτή, η οποία έχει σαν στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής, καθώς και την στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά προβλέπεται και η παρουσία Γερμανών εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να γνωρίσουν τα προϊόντα, τους παραγωγούς, αλλά και να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας και προώθησης των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφέρειας Ηπείρου και γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας-Φιλιππιάδας και του ΤΕΙ Ηπείρου.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 11, στην Κεντρική Πλατεία της Άρτας (μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο) με Έκθεση τοπικών προϊόντων από Αρτινούς παραγωγούς. Παράλληλα, την ίδια ώρα θα ξεκινήσει ποδηλατοβόλτα σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας με την εξής διαδρομή: Άγιος Δημήτριος-Περιφερειακή Οδός-Γιοφύρι Άρτας- Κωστακιοί- Πλησιοί, Κιρκιζάτες, Χαλκιάδες, Γραμμενίτσα, Βλαχέρνα και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης στην πλατεία της Άρτας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17:30 στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Αγροτική παραγωγή και επιχειρηματικότητα», ενώ θα διεξαχθούν και Β2Β συναντήσεις μεταξύ ντόπιων παραγωγών και Γερμανών εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές, καθώς και παραδείγματα επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα.
Την δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμιάς παραδοσιακή γιορτή με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Άρτα. Τα μέλη των Συλλόγων θα έχουν ετοιμάσει συνταγές με βάση το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο και την ελιά, ενώ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα βραβεύσουν την καλύτερη συνταγή.

Από xiromeropress