Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ 35χρονη μητέρα: δεν έχω να δώσω ούτε γάλα στα παιδιά μου!

35χρονη μητέρα: δεν έχω να δώσω ούτε γάλα στα παιδιά μου!

mana
Στην κάμερα του Star μίλησε μια άνεργη μητέρα, μάνα τεσσάρων παιδιών, σπαράζοντας καρδιές με την ιστορία της αλλά και με τον καθημερινό αγώνα που δίνει, αφού όπως η ίδια εξομολογείται «δεν έχω να δώσω ούτε γάλα στα παιδιά μου».
Η 35χρονη Χριστίνα, προσπαθεί ολομόναχη να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της, ηλικίας από 3-15 ετών.
Αυτό το διάστημα, η νεαρή μητέρα φιλοξενείται σε ένα διαμέρισμα μέχρι να καταφέρει να βρει δουλειά και να σταθεί στα πόδια της.
Ωστόσο δεν αρκεί μόνο αυτό, αφού όπως η ίδια λέει στην κάμερα υπάρχουν μέρες που δεν έχει να δώσει στα παιδιά της ούτε τα βασικά:
«Ζητάνε γάλα και καμιά φορά τους λέω “σε λίγο”, ή καμιά φορά κάνω ότι δεν ακούω. Πώς μπορεί να πει μια μάνα στο παιδί της “δεν έχω να σου δώσω;” ο λόγος που ζεις και είσαι γονιός και ζεις ποιος είναι αν δεν μπορείς να δώσεις τα βασικά στα παιδιά σου!!!»
Όπως περιγράφει η Χριστίνα, «μου λέει ο 5 ετών γιος μου “μαμά θέλω γάλα” και του λέω “αγάπη μου έχω πολύ λίγο” και μου λέει “φτιάξε για τον μικρό εγώ θα πιω πιο μετά”. Καμιά φορά όταν περνάς δύσκολες καταστάσεις στη ζωή το μυαλό μπλοκάρει. Τι να σκεφτείς; Την αυριανή μέρα; Tι θα φάνε τα παιδιά; Το γάλα τους;;; Απλά τα όνειρα του ανθρώπου είναι πολλά, θα τα καταφέρω!!!»
Tην ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα, προκαλούν σοκ:
Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση των νοικοκυριών ακόμη και σε βασικά αγαθά. Οι Ελληνες φαίνεται να στερούνται ακόμη και το ψωμί, αφού η μέση μηνιαία κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008. Δραματική πτώση καταγράφεται και στο γάλα καθώς η μείωση έφτασε το 89,15% σε σχέση με το 2008.
Να αναφέρουμε τέλος, πως το 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, το 26,6% είναι παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, το 22,5% είναι 18-64 ετων και το 13,7% άνω των 65 ετών. Κόκκινο χτύπησε η ανεργία στις ηλικίες 15 – 29 ετών με ποσοστό να φτάνει το 40,9%, το πρώτο τρίμηνο του έτους.star.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ