Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 22-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016!

45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 22-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016!

INTERNATIONAL_RALLY_GR me sponsors
Η ΦΙΛΠΑ συνεχίζει την ιστορική πορεία του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ» για 45 η φορά από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, αυτή τη φορά με επίκεντρο το νησί Λευκάδα.
Όπως πάντα η εκδήλωση είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της ως Α event.
Ελληνικά και αλλοδαπά πληρώματα από την Αυστρία την Κύπρο και την Τουρκία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση, με ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30 έως 90 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, όπως ακριβώς και πέρυσι, την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις κατηγορίες “Regularity” με ένα «αγωνιστικό» πνεύμα και αρκετές δοκιμασίες ακριβείας και “Touring” μια πιο «τουριστική» προσέγγιση με ελάχιστες δοκιμασίες ακριβείας. Η διαδρομή και των δυο κατηγοριών θα είναι κοινή.
Τα αθηναϊκά πληρώματα θα εκκινήσουν την Πέμπτη 22/9 από την πλατεία «Εθνικής Αντίστασης» της Λιβαδειάς, μια πόλη υπερήφανη για το πανάρχαιο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο είχαν επισκεφθεί και συμβουλευθεί ο Κροίσος, ο Μαρδόνιος, ο Αιμίλιος Παύλος κ.ά.
Διασχίζοντας διαδρομές πότε ορεινές και πότε παράκτιες, τα πληρώματα θα έχουν ως αρχικό προορισμό την Ναύπακτο και την ευκαιρία επίσκεψης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το Κάστρο, που επιβλέπει την πόλη επί αιώνες, βολεμένο στην πλαγιά του βουνού.
%cf%86%ce%b9%ce%bb%cf%80%ce%b1
Η πόλη της Ναυπάκτου θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τα αλλοδαπά πληρώματα που θα καταφθάσουν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β.
Ο τερματισμός της πρώτης ημέρας θα λάβει χώρα στην πόλη του Μεσολογγίου, όπου τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Theoxenia». Η διαδρομή της επομένης μέρας θα οδηγήσει την μεγάλη παρέα του «45 ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» στο νησί της Λευκάδας περνώντας από την πλωτή γέφυρα που ενώνει την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία.
Στη Λευκάδα, τα πληρώματα θα διαμείνουν για τις δυο επόμενες ημέρες στο πανέμορφο, πολυτελές, 5άστερο ξενοδοχείο Ionian Blue στην Νικιάνα της Λευκάδας (www.ionianblue.gr) όπου θα ολοκληρωθεί και η εκδήλωση με το Gala και την απονομή των επάθλων στους νικητές το βράδυ του Σαββάτου 24.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ