Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα ξεκινήσουν σταδιακά (για λόγους προσαρμογής) τη νέα σχολική χρονιά από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.
Ο μόνος παιδικός σταθμός που θα παραμείνει ακόμη κλειστός λόγο επισκευών και ανακατασκευών στους εσωτερικούς χώρους (εργασίες για την προσαρμογή τω σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ) είναι αυτός του Μοναστηρακίου.

Το ΔΠΣ Μοναστηρακίου θα ανοίξει εντός Σεπτεμβρίου και θα υπάρχει εκ νέου ενημέρωση.

Το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1 Σεπτεμβρίου προετοιμάζει τους σταθμούς για να υποδεχθούν όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Ήδη πραγματοποιούνται καθαρισμοί αύλειων χώρων, όπως και καθαρισμοί εντός των παιδικών σταθμών. Οι καθαρισμοί στους αύλειους χώρους θα ολοκληρωθούν εντός Σεπτεμβρίου

Έχουν ολοκληρωθεί και οι πρώτες απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως και οι μικροβιοκτονίες των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι υπεύθυνες βρεφονηπιοκόμοι θα υποδέχονται από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου τα παιδιά σταδιακά έτσι ώστε από την μια να υπάρχει ομαλή προσαρμογή των παιδιών και από την άλλη των εργαζόμενων στα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Sars Covid-19.

Σταδιακή θα είναι και η υποδοχή των νηπίων στα βρεφονηπιακά τμήματα της Βόνιτσας.
Οι υπεύθυνες των σταθμών θα επικοινωνήσουν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα με τους γονείς των νηπίων για την σταδιακή επάνοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Στη Βόνιτσα δημιουργήθηκε και τρίτο βρεφικό τμήμα έτσι ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα βρέφη.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης αναφέρει :

«Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με αίσθημα ευθύνης έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την φιλοξενία των βρεφών και των νηπίων, αλλά και των παιδαγωγών που εργάζονται στους σταθμούς. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έτσι ώστε τα φιλοξενούμενα παιδιά να έχουν όλες τις παροχές .

Καλωσορίζουμε τους μικρούς μας φίλους και τους εργαζόμενους στις δομές των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου και ευελπιστούμε σε μια καλή σχολική χρονιά με υγεία για όλους.
Καλή αρχή»

Από xiromeropress