Το δικαστήριο άκουσε τους ισχυρισμούς και αποφάσισε. Τα όσα είχαν συμβεί σε σπίτι στη Ρόδο είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία…
Χρηματική αποζημίωση ύψους 5.736,82 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο, επιδίκασε με απόφαση, που εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, σε μια κάτοικο Αρχαγγέλου, που τραυματίστηκε μετά από επίθεση τράγου. Η αγωγή υποβλήθηκε συγκεκριμένα από τρεις κατοίκους Αρχαγγέλου, μια γυναίκα και δύο άνδρες, συγγενείς, κατά μιας συντοπίτισσάς τους.
Η εναγόμενη, αρνείται την αγωγή και ισχυρίζεται ότι η γυναίκα εκτέθηκε εκουσίως στον κίνδυνο του ζώου. Το δικαστήριο αφού μελέτησε την υπόθεση έκρινε τα εξής: Την 21η Μαρτίου 2014 η πρώτη και ο δεύτερος των εναγόντων, σύζυγος ‏αυτής, αντιλήφθηκαν θόρυβο στον προαύλιο χώρο της οικίας τους. Η πρώτη εξήλθε της οικίας και διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ένα ζώο και δη για τράγο, ενημέρωσε τον σύζυγό της, και ακολούθως, προσπάθησαν να το εντοπίσουν, ψάχνοντας στον παραπάνω χώρο έξωθεν της οικίας τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στις 06.30 το πρωί και ενώ ο σύζυγός της είχε αποχωρήσει από την οικία, η πρώτη αντιλήφθηκε και πάλι θόρυβο και προσκάλεσε τηλεφωνικά τον υιό της, τρίτο των εναγόντων και τον ανιψιό της για να συνδράμουν στην αναζήτησή τού. Οι τελευταίοι εντόπισαν τον τράγο να τρώει στον προαύλιο χώρο της οικίας και πήγαν να τον πιάσουν, ενώ η πρώτη ανέβηκε σε ένα ψηλότερο σημείο και δη σε μία πέτρα και παρατηρούσε την προσπάθεια σύλληψης του ζώου.
Επιχειρώντας οι ανωτέρω να αιχμαλωτίσουν τον τράγο, ο τελευταίος τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς το σημείο που βρίσκονταν η πρώτη. Ακολούθως, ο τράγος ανέβηκε στην πέτρα, όπου ανέμενε, όπως αναφέρθηκε, η πρώτη και την απώθησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της, να επιπέσει επί του βραχώδους εδάφους και να τραυματιστεί στο αριστερό της χέρι.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Το Δικαστήριο έκρινε ότι η πρόκληση του παραπάνω ατυχήματος οφείλεται σε συγκλίνουσα υπαιτιότητα και ειδικότερα της εναγόμενης, ως κατόχου του ζώου, κατά ποσοστό 50% και της πρώτης των εναγόντων κατά ποσοστό 50%. Περαιτέρω, αποδείχθηκε, ότι η πρώτη των εναγόντων, μετά τον τραυματισμό της, μετέβη την ίδια ημέρα του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα αριστερής κερκίδας- ωλένης και εξήλθε την επόμενη ημέρα, καθώς απαιτούνταν ανοιχτή θεραπεία του κατάγματος, με εσωτερική οστεοσύνθεση, η οποία δεν πραγματοποιούνταν στο παραπάνω Νοσοκομείο.
Το δικαστήριο υποχρεώνει με την απόφασή του την εναγόμενη να καταβάλει στην πρώτη των εναγόντων το ποσό των 5.736,82 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής. Κηρύσσει την απόφαση αυτή εν μέρει προσωρινώς εκτελεστή, κατά το ποσό των 3.000 ευρώ.
.makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *