Δυνάμει της υπ. αριθμ. 179/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας μετά από εισήγηση του Δημάρχου ομόφωνα αποφασίστηκε η διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου της προμήθειας σκαφών και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας προϋπολογισμού ύψους 97.000,00€. Η προμήθεια είχε προεγκριθεί και είχε ενταχθεί με την υπ. αριθμ. 42/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020» δράση η οποία χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης.
​Με την απόφαση αυτή ο Ναυταθλητικός όμιλος επρόκειτο να παραλάβει εξοπλισμό αγωνιστικής ιστιοπλοΐας για σκάφη που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα, αφορά τις κατηγορίες optimist και ilca, οι οποίες είναι οι κατηγορίες στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των νέων αθλητών μαθαίνουν και εξασκούν την ιστιοπλοΐα, ενώ ειδικότερα η ilca απευθύνεται σε νεαρούς άνω των 14 ετών και αποτελεί ολυμπιακή κατηγορία.
​ Ο εξοπλισμός που πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος αφορά σε πιστοποιημένο εξοπλισμό, από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου, προκειμένου να είναι κατάλληλος τόσο για νέους αθλητές όσο και για πιο έμπειρους, με σκοπό την διάκριση των νεαρών αθλούμενων στο επικείμενο πρωτάθλημα κατηγορίας το οποίο επρόκειτο να λάβει χώρα περί τα τέλη του μηνός Αυγούστου στην πόλη της Βόνιτσας.
Ο Δήμος μας δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες και να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υποδομές για τους πολίτες. Ευχόμαστε ο νέος εξοπλισμός να συμβάλλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα ναυταθλήματα και να ενδυναμώσει την νεολαία μας και να συνεχίσει η νεολαία μας να ενδιαφέρετε για το άθλημα αυτό , που έχει βγάλει πρωταθλητές από την πόλη μας !

Από xiromeropress