Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όταν πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν άνδρα Ρομά. Η ένταση ξέσπασε ενώ το πλήρωμα ετοιμαζόταν να μεταφέρει ασθενή στην περιοχή της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε ένα φορείο για να παραλάβει έναν λιπόθυμο άνδρα από όχημα που μόλις είχε φτάσει, ένας άλλος άνδρας Ρομά βγήκε από το κτίριο του νοσοκομείου και επιτέθηκε στους εργαζόμενους του ασθενοφόρου. Ο άνδρας άρχισε να τους βρίζει χυδαία, χωρίς καμία προφανή αιτία, και στη συνέχεια επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές στον έναν από τους εργαζόμενους, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.
Το περιστατικό δεν έμεινε αναπάντητο. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έφτασε περιπολικό, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον δράστη. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου υπέβαλε μήνυση εναντίον του, και ο άνδρας συνελήφθη.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια της επίθεσης, ενώ αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Από xiromeropress