Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ανακοίνωσε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση του 22ου Ημιμαραθωνίου “Άκτιος Δρόμος”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η σημαντική αθλητική εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή, προσελκύοντας αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Ο Άκτιος Δρόμος, με τη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, θα ξεκινήσει από την περιοχή του Ακτίου και θα καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία μέσα από τα φυσικά τοπία της περιοχής.

Συμμετοχή και Παροχές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο απαιτεί καταβολή 10 ευρώ την ημέρα του αγώνα, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες να παρέχονται από τους διοργανωτές. Οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικά μπλουζάκια και όσοι τερματίσουν θα λάβουν μετάλλια συμμετοχής.

Οι τρεις πρώτοι νικητές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα λάβουν κύπελλα και διπλώματα, ενώ ειδικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους δημότες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που θα διακριθούν.

Παράλληλες Εκδηλώσεις και Παροχές

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης αγώνες 1.000 μέτρων για παιδιά και ένας αγώνας 5.000 μέτρων για όλους, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν μια γιορτή του αθλητισμού μέσα από διαφορετικές αποστάσεις. Το Pasta Party του Σαββάτου το βράδυ και ο μπουφές μετά τον αγώνα της Κυριακής θα αποτελέσουν στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης για όλους τους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου, καθώς και οι μικρότεροι αγώνες, θα είναι εξοπλισμένες με σταθμούς ανεφοδιασμού για νερό και σνακ, εξασφαλίζοντας την ενέργεια και την ασφάλεια των δρομέων. Γιατροί και ασθενοφόρα θα είναι επίσης παρόντες για την υποστήριξη των αθλητών.

Ιστορική Σημασία του Άκτιου Δρόμου

Ο ημιμαραθώνιος «Άκτιος Δρόμος» συνδέεται άμεσα με τη Ναυμαχία του Ακτίου, η οποία έλαβε χώρα το 31 π.Χ. στα νερά του Αμβρακικού Κόλπου. Η νίκη του Οκταβιανού ενάντια στον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα σηματοδότησε την έναρξη της Pax Romana και καθόρισε την πορεία της μεσογειακής ιστορίας. Στη μνήμη της νίκης, ο Οκταβιανός ίδρυσε την πόλη της Νικόπολης και αναδιοργάνωσε τους τοπικούς αγώνες, τα Άκτια, τα οποία θεωρούνταν ισότιμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Aναμένουμε την προκήρυξη για τις λεπτομέρειες!

vonitsavibes.gr/

Από xiromeropress