ελαφφφφφφφ

Η Ελαφόνησος τοποθετημένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών με την παραλία του Σίμου να δεσπόζει αγκαλιασμένη από αμμόλοφους με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Από την άλλη, ο νομός Αρκαδίας με τη χαρακτηριστική και θαυματουργή μονή Ελώνης χτισμένη σε μία απότομη πλαγιά του Πάρνωνα, να απέχει 35 χιλιόμετρα από τον Τυρό, 17 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο και 12 χιλιόμετρα από τον Κοσμά, ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων ανάμεσα σε έλατα.

Στην ανατολική πλευρά του Γυθείου στη νήσο Κρανάη, στην άκρη του λιμανιού του Γυθείου ο πετρόκτιστος φάρος κατασκευασμένος το 1873 με ύψος 23 μέτρα πρωτολειτούργησε με πετρέλαιο, ενώ η ακτίνα της δέσμης φωτός του έφτανε τα 15 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το ερωτικό καταφύγιο του Πάρη και της Ωραίας Ελένης μετά την απαγωγή και προτού αναχωρήσουν για την Τροία. Πέντε χιλιόμετρα έξω από το Γύθειο στην παραλία της Σελινίτσας συναντάμε το πλοίο φάντασμα «Δημήτριος», αγνώστου ιδιοκτησίας μήκους 67 μέτρων εγκαταλελειμμένο από το Δεκέμβριο του 1981, ενώ πολλές είναι οι εικασίες για την πραγματική του ιστορία.

Το τοπίο συμπληρώνει ο ποταμός Ευρώτας μήκους 82 χιλιομέτρων, που διερχόμενος από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα εισέρχεται στη Λακωνία, ενώ στα αρχαία σήμαινε μούχλα. Τέλος, δέος δημιουργεί το εγκαταλελειμμένο πλέον ξενοδοχείο «Λακωνίς» με την 300 μέτρων παραλία, 5.500 τ.μ. κτισμάτων και 30.000 τ.μ. κήπων, πρώην ησυχαστήριο της Αντζελίνα Τζολί και του Τζέιμς Κάμερον.

πηγη moriasnews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *