Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Aνοιξε η γη σε παράδρομο της εθνικής Ιωαννίνων- Άρτας

Aνοιξε η γη σε παράδρομο της εθνικής Ιωαννίνων- Άρτας[βιντεο]

%ce%b3%ce%b71
Άνοιξε η γη, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, στο ύψος του 12ου χιλιομέτρου, περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων.
Το σημείο όπου έγινε το μεγάλο βύθισμα αποκλείστηκε καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.
%ce%b3%ce%b72
Δίπλα στον κρατήρα που άνοιξε με βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα, υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ, γι΄αυτό έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.
Την περιοχή επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου . Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε. Αύριο αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. ΑΠΟ epiruspost.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ