Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Aν έχετε μικρό οικόπεδο χάνετε η αξία του,δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Aν έχετε μικρό οικόπεδο χάνετε η αξία του,δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Aν έχετε μικρό οικόπεδο χάνετε η αξία του,δείτε τι πρέπει να κάνετε!
Οι ιδιοκτήτες με μικρά οικόπεδα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, θα πρέπει να «τρέξουν» έως τις 9 Δεκεμβρίου του 2022 για να εκδώσουν την απαραίτητη οικοδομική άδεια.
Πρόκειται για αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Ωστόσο εάν δεν παραταθεί η προαναφερόμενη ημερομηνία, η αξία της περιουσίας όσων διαθέτουν αγροτεμάχια 750, 1.200 και 2000 τετραγωνικών μέτρων κυριολεκτικά εξαερώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ».

Δηλαδή εάν λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό, τότε οι μικρές περιουσίες θα απαξιωθούν πλήρως, ενώ οι μεγάλες ιδιοκτησίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, μιας και όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν οικοδομική άδεια (έως το τέλος του χρόνου) θα αναγκαστούν να πουλήσουν την περιουσία τους «για να ένα κομμάτι ψωμί», για προσάρτηση στις μεγαλύτερες. Έτσι, οι μεγάλοι (ιδιοκτησιακά) θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι, και οι άλλοι δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους με κανέναν τρόπο.

Επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ – Τι ζητάει
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ ήδη έχει αποστείλει επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της οποίας ζητεί να καταργηθεί η ρύθμιση με την οποία οι ιδιοκτήτες που έχουν οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων χάνουν τη δυνατότητα δόμησης εάν δεν εκδώσουν οικοδομική άδεια έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Ωστόσο την ίδια ώρα η Ομοσπονδία επισημαίνει πως εάν δεν καταργηθεί η εν λόγω ρύθμιση τότε ζητεί να υπάρξει διετή παράταση της προθεσμίας.

Πάντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγνωρίζει ότι υπάρχει η ανάγκη να δοθεί παράταση στην κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου δόμηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

dikaiologitika.gr/

0Shares