Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑAπίστευτο,λήστεψε τράπεζα με οτοστόπ και άγνωστο συνεργό!

Aπίστευτο,λήστεψε τράπεζα με οτοστόπ και άγνωστο συνεργό!


Η καλοσύνη ενός 58χρονου από την Columbia στις ΗΠΑ του βγήκε σε κακό, αφού άθελά του έγινε συνεργός σε ληστεία τράπεζας χωρίς καν να το καταλάβει.
Ο Greg Keiser γνώρισε τον 50χρονο Shannon E. Steckbeck την περασμένη Δευτέρα σε ένα εστιατόριο της πόλης. Χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο η αστυνομία αναζητούσε από τις 25 Ιανουαρίου ως ένοχο για ληστεία σε τράπεζα, προσφέρθηκε να τον γυρίσει στο σπίτι του όταν ο Steckbeck δήλωσε ότι έχει πιεί αρκετά και δεν μπορεί να οδηγήσει. Μόνο που στη διαδρομή έπρεπε να σταματήσουν για κάποιες δουλειές.
Μια από τις στάσεις τους έγινε σε τράπεζα της περιοχής. Και όσο ο Keiser περίμενε στο αυτοκίνητο, ο Steckbeck, μέσα στην τράπεζα δεν έκανε μια συμβατική ανάληψη αλλά… άλλη μία ληστεία, λέγοντας στους υπαλλήλους πως κρατάει βόμβα. Τελειώνοντας, ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο του Keiser που περίμενε απ’ έξω και έφυγαν ανενόχλητοι
Ο Steckbeck ζήτησε από τον ευγενικό οδηγό του να τον αφήσει σε ένα εμπορικό κέντρο περίπου ένα μίλι πιο κάτω, αφού ισχυρίστηκε ότι το μοτέλ στο οποίο έμενε ήταν πολύ κοντά και θα συνέχιζε με τα πόδια. Μόνο όταν πλέον ο Keiser απομακρυνόταν από το σημείο και είδε περιπολικά να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματούν έξω από το εμπορικό κέντρο κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Έτσι γύρισε πίσω και περιέγραψε στην αστυνομία τι είχε συμβεί, δίνοντας και πλήρη περιγραφή του δράστη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Steckbeck λίγο αργότερα σε εστιατόριο μέσα στο εμπορικό κέντρο, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε την ενοχή του και σήμερα κρατείται. «Μου είπαν ότι ίσως να μην τον είχαν πιάσει αν δεν τους είχα βοηθήσει εγώ», δήλωσε ο Keiser. Αν και δύσκολα θα το ξανακάνει. «Προσπαθώ να είμαι καλός άνθρωπος και να βοηθάω τους ανθρώπους όταν μπορώ. Έδειξα υπερβολική εμπιστοσύνη; Ναι. Προσπάθησα να κάνω καλό; Ναι. Θα ξαναβάλω κάποιον άγνωστο στο αυτοκίνητό μου; Μάλλον όχι…», είπε γελώντας.
[Πηγή: Lancaster Online]
.drive.gr