Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑAπίστευτος καβγάς με μπουλντόζες!Βίντεο!

Aπίστευτος καβγάς με μπουλντόζες!Βίντεο!

1mplo
Δύο εταιρίες μάχονται με τις μπουλντόζες τους για το ποιά θα είναι αυτή που θα πάρει τελικά το έργο.
Η οικοδομική δραστηριότητα και η ταχεία ανάπτυξη της Κίνας οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτά που βλέπουμε στο βίντεο και που πραγματικά αφήνουν άφωνους όσους δεν γνωρίζουν την απίστευτη ανταγωνιστικότητα μεταξύ τεχνικών εταιριών. Τα πράγματα μάλιστα φθάνουν σε τέτοιο σημείο που οι μάχες είναι μέχρι τελικής πτώσεως.
Στην περίπτωση που βλέπουμε στο βίντεο, υπάρχει όπως μαθαίνουμε από τα τοπικά Μέσα, μία έντονη διαφωνία μεταξύ δύο ανταγωνιστικών εταιριών για ένα συγκεκριμένο έργο. Από τις κουβέντες τα πράγματα ξέφυγαν κάποια στιγμή, με τους οδηγούς να επιδίδονται σε μία μπουλντοζομαχία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.
Τα μεγάλα μηχανήματα επιτίθενται με μανία το ένα εναντίον του άλλου, με δολοφονικές διαθέσεις και πρόθεση να εξοντώσουν μέχρις εσχάτων τον αντίπαλο, την ίδια στιγμή που οι έντρομοι οδηγοί των ΙΧ πασχίζουν να ξεφύγουν από τη μάχη των γιγάντων. Το αστείο όσο και παράλογο θέαμα κράτησε για αρκετά λεπτά της ώρας, μέχρι να επέλθει η τελική επικράτηση της πιο δυνατής μπουλντόζας.
Οι τοπικές αρχές ερευνούν το περιστατικό ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες. Πάντως τα πράγματα με την οικοδομική δραστηριότητα στην Κίνα δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς τα χρήματα είναι πολλά (η οικοδομή αντιστοιχεί με το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της χώρας) όμως από την άλλη υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και σημαντική μείωση του αριθμού των κατασκευών.
Δείτε το βίντεο

Πηγή: theguardian.com, κείμενο: protothema,tilestwra