Οι σοκαρισμένοι μηχανικοί Ορλόφ και Μιρόνοφ έβλεπαν το μυστηριώδες αντικείμενο μπροστά από το τρένο τους και φαινόταν ότι ήταν αυτό που έσερνε το τρένο, και δεν το άφηνε να σταματήσει .

Αυτή η ιστορία ονομάζεται “το περιστατικό με το τρένο Νο 1702”, συνέβη το 1985 στην Καρελιανή στην Ρωσία. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό “Technology of Youth” στο # 8, 1989.Στις μέρες μας, σπάνια συζητείται εκτός Ρωσίας , αν και αυτή είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις UFO στο έδαφος της ΕΣΣΔ.

Τον Φεβρουάριο του 1985, ένα φορτηγό τρένο μετέφερε 70 άδεια βαγόνια στο Kostomuksha από το Petrozavodsk . Ο οδηγός ηταν ο Σεργκέι Ορλόφ και ο βοηθός του Β. Μιρόνοφ. Στις 20:35 έφτασαν τον σταθμό Essoila, όλα ήταν καλά, το τρένο συνέχισε το ταξίδι. Αλλά ξαφνικά ο Ορλόφ παρατήρησε κάποιο παράξενο αντικείμενο σε σχήμα μπάλας διπλά από το τρένο. Το αντικείμενο πέτουσε παράλληλα με την κίνηση του τρένου και δεν το προσπέρασε .

Ο Ορλόφ και ο Μιρόνοφ παρακολουθούσαν από κοντά το αντικείμενο απορημένοι τι ήταν. “Κοίτα, έριξε μια δέσμη φωτός στο έδαφος και μετά την τράβηξε πίσω …” – παρατήρησε ο Ορλόφ. Ο Μιρόνοφ ήθελε να του απαντήσει αλλά δεν είχε χρόνο, γιατί έμεινε άφωνος από αυτό που είδε , η “μπάλα” πέταξε απότομα μπροστά από το τρένο πάνω απο τις ράγες περίπου στα 30-50 μέτρα μπρόστα απο το τρένο.

Ο Ορλόφ φοβήθηκε την σύγκρουση του τρένου με τη “μπάλα” και έκλεισε τους κινητήρες, και στη συνέχεια πίεσε τα φρένα με όλη του τη δύναμη. Αλλά το τρένο δεν σταμάτησε ούτε καν επιβράδυνε, συνέχισε να προχωράει, σαν να το τραβούσε κάτι.

Οι σοκαρισμένοι Ορλόφ και Μιρόνοφ δεν μπορούσαν παρά να κοιτάζουν το μυστηριώδες αντικείμενο μπροστά από το τρένο και φαινόταν ότι ήταν αυτό που έσερνε το τρένο πίσω του, το τραβούσε σαν μαγνήτης.

Αργότερα είπαν στους ερευνητές ότι το αντικείμενο είχε γεωμετρικό σχήμα, περίπου τέσσερα μέτρα σε διάμετρο και πετούσε χαμηλά πάνω από το έδαφος εντελώς αθόρυβα.

Πέρασε περίπου μια ώρα με αυτή την κατάσταση και το τρένο πλησίαζε στο σταθμό Novye Peski. Ο Όρλοφ επικοινώνησε με την υπάλληλο του σταθμού και της είπε για το μυστηριώδες αντικείμενο που σέρνει το τρένο τους και δεν μπορεί να σταματήσει. Η γυναίκα δεν κατάλαβε για τι πράγμα μιλούσε, αλλά αποφάσισε να βγει έξω και να το δει με τα μάτια της αφου θα έβλεπε απο μάκρια το τρένο που πλησίαζε στο σταθμό .

Ξαφνιάστηκε όταν είδε με τα μάτια της δύο περίεργα αντικείμενα να πετούν μπροστά από το τρένο. Το πρώτο ήταν ένα είδος σκάφους σε σχήμα δίσκου (το κλασικό σχήμα των UFO ), το δεύτερο ήταν μια φωτεινή μπάλα. Πετούσαν μπροστά από τρένο, και κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον 50 χλμ. Την ώρα. Από την καμπίνα τους δεν μπορούσαν να δουν το δεύτερο UFO, καθώς η φωτεινή μπάλα το κάλυπτε, οπότε ήταν σαφές γιατί αργότερα δεν είπαν τίποτα γι ‘αυτό.

Μπροστά στο σταθμό, το τρένο δεν επιβράδυνε καθόλου και φοβήθηκε όταν συνειδητοποίησε ότι η “μπάλα” κινούνταν απευθείας στο σπίτι και στο υπόστεγο του σταθμού και φαινόταν οτι θα έπεφτε πάνω του. Ωστόσο, η μπάλα διαχωρίστηκε απότομα από το τρένο πέταξε πάνω το υπόστεγο και στη συνέχεια επέστρεψε ξανά στο τρένο.

Το τρένο, εν τω μεταξύ, πέρασε από το σταθμό Novye Peski χωρίς να στάματησει, αλλά τη στιγμή που η “μπάλα” πέταξε πανω από το υπόστεγο και αφήσε το τρένο για λίγο , η ταχύτητά του έπεσε απότομα και διάφορα αντικείμενα έπεσαν, και οι ίδιοι τους ο Ορλόφ και ο Μιρόνοφ τραυματίστηκαν γιατί κτήπησαν στο παρμπρίζ του τρένου απο την αποτομή επιβράδυνση . Αλλά μόλις η “μπάλα” επέστρεψε στο τρένο, η ταχύτητα του τρένου αυξήθηκε ξανά.

Όταν το τρένο πλησίασε στο σταθμό Zastava, η μπάλα έφυγε ξανά από το τρένο και εξαφανίστηκε κάπου στο δάσος. Το τρένο επιβράδυνε αμέσως και κατόπιν κατάφερε να σταματήσει στο σταθμό. Ο Ορλόφ πήδηξε αμέσως από την καμπίνα του για να ελέγξει αν το τρένο ήταν κατεστραμμένο καθ ‘όλη τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά ξαφνικά μια φωτεινή δέσμη φωτός τον φώτισε από ψηλά.

Αυτό το “φως” δεν τον άφηνε να κινηθεί και το έκανε με μεγάλη δυσκολία, κατάφερε να επιστρέψει στην καμπίνα και όταν μπήκε, το τρένο άρχισε ξανα να κινείται από μόνο του. Έτσι η “μπάλα” παρέσυρε το τρένο για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια για τρίτη φορά πέταξε μακριά και έφυγε οριστικά

Συνολικά, τα UFO παρέσυραν το τρένο για 1 ώρα και 20 λεπτά για περισσότερα από 50 χιλιόμετρα. Σημειώθηκε ότι τα UFO βοήθησαν το τρένο να εξοικονομήσει 300 κιλά ντίζελ. Ο Ορλόφ και ο Μιρόνοφ δεν έπαθαν κάτι σωματικά, αλλά είχαν πολύ ισχυρό νευρικό σοκ. Η ορθότητα της μαρτυρίας τους επιβεβαιώθηκε από τα διαγράμματα των συσκευών εγγραφής που ήταν εγκατεστημένες στο τρένο και ορισμένα έγγραφα. Ωστόσο, κανένας από τους αξιωματούχους δεν μπορούσε να δώσει μια λογική εξήγηση για αυτό το περιστατικό. Παρεμπιπτόντως, αναφέρθηκε ότι μια περίεργη λαμπερή μπάλα εθεάθη στον σταθμό Karelian Kutizhma λίγο πριν το περιστατικό με το τρένο # 1702.aetos-apokalypsis.com

Από xiromeropress