Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Aυτή είναι η εντυπωσιακή βίλα του Τζόρτζιο Αρμάνι στην Λευκάδα

Aυτή είναι η εντυπωσιακή βίλα του Τζόρτζιο Αρμάνι στην Λευκάδα

Όσοι περνούν από τον Πόρο και τα Σύβοτα της Λευκάδας δεν γίνεται να μην παρατηρήσουν μία ολόλευκη εντυπωσιακή βίλα στην άκρη της πλαγιάς.

Όπως αποκαλύπτεται το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει τελικά στον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος λάτρεψε την περιοχή κι έτσι πολλά καλοκαίρια τα περνά με τον ελληνικό παραδιασιακό τρόπο στη Λευκάδα.

Πέραν του Αρμάνι, ο οικισμός αυτός των Συβότων προτιμάται από πολλούς επώνυμους, όπως αναφέρει το newsone.gr
Τα Σύμβοτα βρίσκονται στο ΝΑ άκρο της Λευκάδας και είναι από τα γραφικότερα λιμάνια του Ιονίου. Πρόκειται για έναν φυσικό όρμο που παρέχει δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Γνωστό στους ιστιοπλόους για το ασφαλές αγκυροβόλιο που προσφέρει σε άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και για την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά.

Περιστοιχισμένο από κατάφυτους με ελιές λόφους και τη θάλασσα να εισχωρεί ανάμεσα τους θυμίζοντας σκανδιναβικά φιόρδ, το χωριό των Συβότων δικαίως χαρακτηρίστηκε ως παραδοσιακός οικισμός. Τα Σύβοτα κατά την διάρκεια της ημέρας θυμίζουν ένα ήσυχο μικρό χωριό που όμως ανεβάζει ρυθμούς το σούρουπο όταν πλήθος ιστιοπλοϊκών και άλλων σκαφών καταφθάνουν στο λιμάνι.
πηγη eirinika.gr