ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Aυτο είναι το σχέδιο για τον έλεγχο της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από μεγάλες πολυεθνικές

Με την βέβαιη έλευση της ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας, προβλέπεται να  προωθηθεί με γοργούς ρυθμούς το σατανικό σχέδιο για τον έλεγχο της παραγωγής και διάθεσης μεγάλου μέρους της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από πολυεθνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Eurogrop της 5ης Μαΐου 2014. Στο σχέδιο συμμετείχαν και υπέγραψαν οι τότε Υπουργοί οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και φυσικά ο Γερμανός υπερυπουργός Βόλφαγκ Σόϊμπλε. 

Το σχέδιο στηρίζεται στη μελέτη «Greece 20/20″ της εταιρείας McKinsey  που χρηματοδότησε η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΕΒ. Για την υλοποίησή του, τα κεφάλαια προβλέπεται να αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, της οποίας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λ.Κ. Φούνκε υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο 

Κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες στις 23 Απριλίου 2014, ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου παρουσιάστηκε  από τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου.

Όπως αναφέρεται στον οδηγό  «προγραμματίζεται η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη». Στο σχέδιο γίνεται αναφορά και “στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών”.

Την υλοποίηση του σχεδίου εξυπηρετεί και η πρόσφατη ενεργοποίηση της καταγραφής ιδιοκτησιών με το κτηματολόγιο. Όπως διαφαίνεται, μεγάλο μέρος ιδιωτικών εκτάσεων γης θα περιέλθουν στο δημόσιο λόγω της αδυναμίας ή της αδιαφορίας των ιδιοκτητών τους να τις εγγράψουν στο κτηματολόγιο και από εκεί στο Υπερταμείο, το οποίο θα τις παραδώσει για εκμετάλλευση στις πολυεθνικές για την υλοποίηση του παραπάνω σατανικού σχεδίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.