«Ηλεκτρονικό μάτι» τοποθετείται στο λιμάνι του Μύτικα με τους κατοίκους να μην έχουν καμία ενημέρωση και να αντιδρούν για την ενέργεια αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου έχει προχωρήσει σε τοποθέτηση καμερών στο λιμάνι του Μύτικα για την καταγραφή της διέλευσης οχημάτων, σκαφών και πεζών, δίχως να υπάρχει επίσημη απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία που αντιδρά στη νέα μόδα με τις κάμερες που έχουν μπει στις ζωές μας και πλέον φαίνεται να έρχονται και στο Δήμο Ξηρομέρου.

Οι κάτοικοι τόσο δια ζώσης, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητάνε την επίσημη ενημέρωση διότι ξαφνικά «φύτρωσαν» κάμερες στο λιμάνι που – όπως λένε – απειλεί τα προσωπικά τους δεδομένα και τις ατομικές τους ελευθερίες.

Από πλευράς Λιμενικού Ταμείου, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, παρά μόνο ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στα blogs και θέλει τον Πρόεδρο – χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο – να ενημερώνει το Λιμεναρχείο Λευκάδας ότι προχωρά στην εγκατάσταση συστήματος επιτήρησης του λιμανιού του Μύτικα με έξι κάμερες που θα καταγράφουν την κίνηση του λιμανιού 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να … εξαλείψει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ 

 

 

 

και θα ρωτήσουμε ευθέως μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες αναγνωστών μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου

Αν έχει διασφαλιστεί απόλυτα..

 Ότι  δεν  έχει πρόσβαση ο καθείς αλλά μόνο οι αρμόδιοι στο υλικό  που καταγράφουν οι κάμερες στο λιμάνι του Μύτικα; 

Από xiromeropress