Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Eτοιμοι για νέα μπλόκα οι αγρότες!

Eτοιμοι για νέα μπλόκα οι αγρότες!

agrotes-mploka
Στην πλατεία της Αγιάς του νομού Λάρισας, βγήκαν σήμερα δεκάδες τρακτέρ με τους αγρότες να στέλνουν το μήνυμα των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν σε όλη την Ελλάδα για μετά τις γιορτές.
Στη συγκέντρωση των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε πως οι αγρότες δεν απογοητεύονται παρά τις δυσκολίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καλλιεργείται μια απαισιοδοξία από τα ΜΜΕ και από την κυβέρνηση πως τίποτα δεν αλλάζει».
Ο κ. Μαρούδας είπε πως, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, δεν θα μπει φρένο με συνέπεια «ο δρόμος μας θα είναι το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση», ενώ τόνισε πως «κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στον καναπέ, ή στο καφενείο, γιατί από το 2017 ξεκινάνε και οι πλειστηριασμοί κατοικίας και χωραφιών».
«Ακούγεται πως δεν κερδίσαμε τίποτα από τους αγώνες. Πέρυσι με τις 40 μέρες στα μπλόκα κερδίσαμε να δώσει η κυβέρνηση κάποια πράγματα […] Από τους αγώνες μας πήραμε μια μείωση της φορολογίας, της τάξεως των 1.800 ευρώ. Κατακτήσαμε επίσης ότι μέχρι το 2018 δεν θα πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος που είναι 750 ευρώ. Κερδίσαμε μέχρι 12.000 ευρώ αφορολόγητη συνδεδεμένη ενίσχυση» είπε ο ίδιος και διευκρίνισε πως αυτά «δεν μας φτάνουν γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε», αναφερόμενος σε ασφαλιστικό και φορολογικό «ξεκλήρισμα».
«Από τα 10.000 ευρώ εισόδημα, το ποσό τον 7.000 ευρώ θα μας το πάρει το κράτος», υποστήριξε ο αγροτοσυνδικαλιστής.
Τέλος ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας είπε από το βήμα της συγκέντρωσης πως υπάρχει και η ανάγκη να προστεθεί ένα ακόμα αίτημα των αγροτών το οποίο αφορά το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών.
«Να προσθέσουμε και ένα καινούργιο αίτημα, επειδή υπάρχει ένα ακατάσχετο για όλους στο ύψος των 1.250 ευρώ. Επειδή εμείς όμως έχουμε μια ιδιομορφία καθώς πληρωνόμαστε μια φορά τον χρόνο και αν π.χ. ένας έμπορος μας βάλει 15.000 ευρώ, τα χρήματα αυτά θα μας τα κατασχέσουν γιατί ξεπερνάνε το ακατάσχετο. Έτσι ζητάμε να υπάρχει το ακατάσχετο 1.250 ευρώ που ισχύει για όλους αλλά επί 12 μήνες».
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, λέγοντας πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ενώ τόνισε πως «υπάρχει ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής».
Με βάση των προγραμματισμό των αγροτών, το Σάββατο στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, ώστε οι αγρότες να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους για μετά τις γιορτές.
real.gr