Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ EKTAKTO:22 ενεργά κρούσματα ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ - Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

EKTAKTO:22 ενεργά κρούσματα ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ – Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

EKTAKTO:22 ενεργά κρούσματα ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ – Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα 70 τεστ του εργοστασίου που είχε ένα κρούσμα σε εργαζόμενο.

Με έκδηλη ανησυχία αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τους εργαζόμενους σε μεγάλο εργοστάσιο της Φθιώτιδας, της οποίας ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό sars-cov2.

Τα πρώτα γρήγορα τεστ (rapid test) στην ομάδα που είχε άμεση ή έμμεση επαφή με το κρούσμα βγήκαν αρνητικά, ωστόσο θα περιμένουν τα αποτελέσματα των 70 μοριακών τεστ που έγιναν και θα αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο διασποράς. Η Διεύθυνση του εργοστασίου αντέδρασε άμεσα, κάνοντας απολύμανση στο τμήμα που εργάζεται ο ασθενής και προληπτικά έκανε τεστ σε παραπάνω εργαζόμενους, από όσους προέβλεπε το πρωτόκολλο.

Αρνητικός ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ

Μην ξεχνάμε ότι από rapid test βρέθηκε θετικός ο 31χρονος υπάλληλος του σούπερ μάρκετ ο οποίος μετά από νέο έλεγχο αποδείχθηκε ότι δε νοσεί από covid-19. Άλλωστε η επιστημονική κοινότητα έχει υπογραμμίσει ότι η αξιοπιστία των γρήγορων τεστ δε φτάνει αυτή των εξετάσεων PCR που και εκείνες ακόμη έχουν περιθώρια λάθους.

Κατά τα άλλα την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμη κρούσμα για τη Φθιώτιδα, που με τα έξι του Σαββάτου συμπλήρωσαν τον αριθμό εφτά τις τελευταίες ώρες.

Στο σύνολο τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα είναι 22, με περισσότερα από 200 άτομα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.

Στο σύνολο της η Περιφερειακή Ενότητα παρουσιαζόταν το Σάββατο με 86 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, αρκετά μακριά από περιοχές όπως η Κοζάνη ή η Πέλλα που ξεπέρασαν τα 550 έχοντας και μικρότερο πληθυσμό.
.lamiareport.gr/