Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ H Περιοχή που δεν έχει τηλεόραση, τηλέφωνο και… γυναίκες, το πιο επτασφράγιστο...

H Περιοχή που δεν έχει τηλεόραση, τηλέφωνο και… γυναίκες, το πιο επτασφράγιστο μυστικό του πλανήτη.


Εδώ και δεκαετίες, μια στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται καμιά 160αρια χιλιόμετρα βόρεια του Λας Βέγκας μοστράρει ως το πιο επτασφράγιστο μυστικό του πλανήτη.
Ως Περιοχή 51 την ξέρουν όλοι, αν και το όνομα (Area 51) συνδέεται περισσότερο με τη συνωμοσιολογική πένα παρά με τα επίσημα μητρώα.
Και παρά το γεγονός ότι οι μελετητές του παραφυσικού επιμένουν πως εκεί έχουν συμβεί πρακτικά τα πάντα, από επικοινωνία με εξωγήινους μέχρι και σχέδια για πλανητική κυριαρχία, η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν για χρόνια να αναγνωρίσει ακόμα και την ύπαρξή της!

Ρίχνοντας μπόλικους τόνους λάδι φυσικά στη συνωμοσιολογική πυρά. Πολύ πρόσφατα, δυο ταγμένοι κυνηγοί εξωγήινων (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι) ανέβηκαν το μόνο βουνό που παραμένει ελεύθερο σχετικά κοντά στην Area 51 για να τραβήξουν μερικά χορταστικά λεπτά οπτικής αποκάλυψης.
Καθόλου άσχημα για την ομολογουμένως παράξενη αυτή βάση στα έγκατα της ερήμου της Νεβάδα, που καλύπτεται από μυστήριο και ανατριχίλα για περισσότερο απ’ όσο μπορεί να θυμάται κανείς.
Μόνο με πάσο ασφαλείας υψηλής διαβάθμισης περνά κανείς τις πύλες της και ο στρατός που καραδοκεί ολόγυρα με το δάχτυλο στη σκανδάλη αποθαρρύνει τους περίεργους, αφήνοντας το τι πράγματι λαμβάνει χώρα στην Area 51 ανοιχτό σε λογής ερμηνείες.
Δυο ουφολόγοι (Tim Lee και Tracey Sue) πέρασαν λοιπόν την κορυφή του Όρους Τικαμπού για να απαθανατίσουν το θρυλικό σημείο της Νεβάδα, ανεβάζοντας το υλικό στο κανάλι τους στο YouTube, το οποίο είδαν περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε καμιά δεκαριά μέρες!
Ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός δηλαδή που επιβεβαιώνει το αμείωτο ενδιαφέρον του κόσμου με την περιοχή που είναι γνωστή για τις θεάσεις και τα συναπαντήματα με είδη εξωγήινης ζωής, αν και αυτά που συμβαίνουν στο γήινο εσωτερικό της είναι ενδεχομένως ακόμα πιο ενδιαφέροντα.
Δεν μπορεί, θα την έχετε ακούσει και από την ξακουστή ιστορία με τον εξωγήινο του Ρόσγουελ, τον ιπτάμενο δίσκο που κατέπεσε κατά τον αστικό μύθο στην περιοχή το 1947 και μας έδωσε την εικόνα του άλιεν που σφράγισε σινεμά και επιστημονική φαντασία. Μια ιστορία που έχει εξάλλου τη δική της μακρά παραφιλολογία, πόσο μάλλον που ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε και μετά πήρε πίσω το ιστορικό ανακοινωθέν για τον θρυλικό εξωγήινο!

Έκτοτε αναρίθμητοι αυτόπτες μάρτυρες ορκίζονται πως έχουν δει διαστημόπλοια και άλλα ακατανόητα φαινόμενα εκεί, αν και δεν σταματά εδώ το μυστικιστικό και το απόκρυφο. Στην ίδια βάση φαίνεται να λαμβάνουν χώρα όλα, από την τηλεμεταφορά και τα ταξίδια στον χρόνο μέχρι και απαγωγές εξωγήινων.
Το μέγιστο ερώτημα είναι γιατί κρατά εδώ και τόσες δεκαετίες τόσο ερμητικά κλειστό το στόμα της η αμερικανική κυβέρνηση; Γιατί υποδαυλίζει δηλαδή μια μυθολογία αιχμαλωτίζοντας μια για πάντα τα μυαλά των συνωμοσιολόγων; Μέχρι το 2013 μάλιστα τίποτα δεν είχε βγει από κει μέσα, έκτοτε όμως κάποιες αποσπασματικές πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας από επίσημα κρατικά χείλη και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα.
Κι ενώ άπειροι πραγματικά έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν φωτογραφίες από την Περιοχή 51, οι πάνοπλοι φρουροί δεν έχουν τη συνήθεια να επιτρέπουν βολτίτσες στην επικράτειά της. Γι’ αυτό και το υλικό που κυκλοφόρησε πρόσφατα (29 Αυγούστου) θεωρείται ως το καθαρότερο που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε πια στα χέρια μας αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα που μιλούν για κατασκευή πειραματικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, που ο κόσμος έπαιρνε μάλλον για ΑΤΙΑ, η Περιοχή παραμένει σωστός γρίφος.
Ακόμα και το όνομά της δεν ξέρει κανείς από πού προήλθε! Η επικρατέστερη θεωρία μάς λέει πως προέκυψε από την παλιά Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, μια μεταπολεμική κρατική οντότητα που λειτουργούσε στο Πεδίο Δοκιμής της Νεβάδα πυροδοτώντας συνεχώς ατομικές βόμβες.
Το Πεδίο ήταν χωρισμένο σε ένα πλέγμα τετραγώνων με αρίθμηση από το 1 ως το 30. Η Περιοχή 51 δεν ήταν μέρος του πλέγματος, συνόρευε ωστόσο με έναν τομέα που αποκαλούνταν Περιοχή 15. Κάποιοι λένε πως το όνομά της προήλθε από λάθος αναγραμματισμό αυτού του 15, ενώ άλλοι επιμένουν πως το όνομά της ήταν συμπτωματικό, θέλοντας απλώς ένα νούμερο τετραγώνου που να είναι αρκετά μακριά από το Πεδίο Δοκιμής και τα 30 τετράγωνα που καταλάμβανε.
Κι ενώ στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που κυκλοφόρησαν το 2013 αποκαλείται πράγματι «Area 51», στην επικοινωνία με τον Τύπο όλοι οι αξιωματούχοι αποκαλούν τη βάση ως «επιχειρησιακή δομή κοντά στη Λίμνη Γκρουμ»! Ποτέ δεν την έχουν κατονομάσει ως Περιοχή 51. Και πιθανότατα έχουν τους λόγους τους…
Εκτός από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα φυσικά, ο οποίος τόλμησε να την αναφέρει κάποια στιγμή με το όνομά της, χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο καμία πληροφορία για το τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό το άβατο του αμερικανικού στρατού.
Οι θεωρίες συνωμοσίας

Αναλόγως ποιον θα ρωτήσεις, στην Area 51 κάνει πολλά και διάφορα ο αμερικανικός στρατός ή η αμερικανική κυβέρνηση ή η CIA. Προνομιακή θέση κατέχει στη συνωμοσιολογική κουβέντα η εξωγήινη ζωή. Τόσο οι επαφές γήινων και εξωγήινων που λαμβάνουν χώρα από τους πομποδέκτες της βάσης όσο και οι σοροί των εξωγήινων που έχουν καταπέσει κατά καιρούς στις ΗΠΑ.
Η σπέκουλα έχει βρει τον παιδότοπό της στη συγκεκριμένη βάση, καθώς όλα ήταν μυστικά και διαβαθμισμένα γύρω από την ύπαρξή της. Το ακριβές της στίγμα στον χάρτη δημοσιοποιήθηκε μάλιστα μόλις το 2013, όταν στο πλαίσιο του νόμου περί ελευθερίας της ενημέρωσης η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία της Περιοχής 51, η οποία απαντά πλέον και σε αναζητήσεις του Google Earth (πληκτρολογήστε «Area 51» και θα πέσετε πάνω της!). Μέχρι το 2013 το επίσημο αμερικανικό κράτος αρνούνταν να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου κομματιού γης.

Περίκλειστη εξάλλου από βουνά, δεν υπάρχουν άλλα περάσματα για να πλησιάσει κανείς, εκτός κι αν ανέβει στην κορφή του όρους Τίκαμπου, στα 2,5 χιλιόμετρα, και με ισχυρό τηλεφακό τραβήξει μερικές φωτογραφίες από απόσταση 40 χιλιομέτρων, όπως έκαναν πρόσφατα οι δυο ερευνητές εξωγήινης δραστηριότητας.
Χιλιάδες εξάλλου επώνυμες μαρτυρίες θα βρει κανείς ακόμα και στο ίντερνετ για θεάσεις ιπτάμενων δίσκων, δικαιώνοντας την απόπειρα των δυο κυνηγών εξωγήινων να μπουν σε τέτοιο κόπο για λίγα βιντεοσκοπημένα λεπτάκια.
Βρίσκεται εκεί άραγε το μοιραίο διαστημόπλοιο που συνετρίβη στη Γη το 1947, πλάι στις σορούς των εξωγήινων επιβατών του; Ή μήπως συνεχίζει να εδράζεται στις εξίσου μυστικές εγκαταστάσεις του Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού; Ή όλα αυτά ήταν τρίχες κατσαρές;
Για άλλους πάλι συνωμοσιολόγους, η Περιοχή 51 δεν είναι παρά έδρα άλλης μιας νεοταξίτικης παγκόσμιας κυβέρνησης που απεργάζεται σχέδια οικουμενικής κυριαρχίας. Αυτή ήταν έμπνευσης του προέδρου Τρούμαν, προωθώντας μια μαύρη για την ανθρωπότητα ατζέντα. Μια σειρά πλαστών ντοκουμέντων επιστρατεύτηκε να αποδείξει τη θεωρία, σκόνταψε ωστόσο πάνω στην κοινή λογική.
Αν δεν είναι όλα αυτά, τότε η Area 51 είναι ο χώρος που συντελούνται πειράματα αιχμής με ταξίδια στον χρόνο και τηλεμεταφορές. Δεν μένουν βέβαια ακόμα στο πλαίσιο του πειράματος, καθώς όλα αυτά είναι δυνατά εδώ και χρόνια, απλώς δεν τα αποκαλύπτουν για τους δικούς τους σκοτεινούς λόγους.

Εξίσου αμέτρητοι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν ωστόσο και για μυστηριώδη αεροσκάφη που εξαφανίζονται μαγικά μέσα στο έδαφος, πυροδοτώντας άλλη μια δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας για την υπόγεια αεροπορική βάση που βρίσκεται στα έγκατα της βάσης. Αν δεν είναι αεροπορική βάση, τότε είναι σίγουρα ο κεντρικός σταθμός για τον τεράστιο αυτό υπόγειο διηπειρωτικό σιδηρόδρομο(!) της μυστικής κυβέρνησης ή το φουτουριστικό εργαστήριο που κατασκευάζει πανίσχυρα όπλα μαζικής καταστροφής.
Περιμένετε, έχει κι άλλο! Ακόμα και με το εξίσου συνωμοσιολογικό HAARP έχει συνδεθεί η Area 51, καθώς εκεί ήταν υποτίθεται το στρατηγείο για τα πειράματα ελέγχου του καιρού που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν έθνη ολόκληρα σε λίγες μέρες.
Γεγονός είναι ότι λίγα μυστικά πράγματα έχουν προκαλέσει τέτοια συνωμοσιολογική σαγήνη στον άνθρωπο και μια ματιά στα βιβλία, τα ντοκιμαντέρ και τις έρευνες για την Area 51 πείθει και τον πιο δύσπιστο…
Τα διαφορετικά πρόσωπα της πραγματικότητας
Αλλά και η ίδια η πραγματικότητα αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης, εκεί που ο μύθος μπλέκεται δηλαδή με όσα έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε πραγματικό κόσμο. Η «επίσημη» πάντως ιστορία της βάσης ξεκινά στην καρδιά του Β’ Παγκοσμίου, όταν το Αεροπορικό Σώμα Στρατού (ο προκάτοχος της σύγχρονης Πολεμικής Αεροπορίας) έφτιαξε αρκετούς διαδρόμους προσγείωσης στη Νεβάδα, μεταξύ των οποίων και δυο μικρούς στη Λίμνη Γκρουμ.
Αρχικά μάλιστα η Περιοχή ονομαζόταν Σχολή Γυμνασίων του Αεροπορικού Σώματος Στρατού, πριν εκπνεύσει ωστόσο η δεκαετία του 1940 η βάση είχε εγκαταλειφθεί. Η επόμενη στιγμή της φαίνεται να είναι στις αρχές των ’50s, όταν η CIA συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή αεροπλάνων Lockheed για να αναπτύξουν από κοινού ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος μεγάλου υψομέτρου.
Έψαχναν ένα σχετικά απομονωμένο μέρος, που να μην πετούν στρατιωτικά και επιβατικά αεροπλάνα, και να μπορεί να στεγάσει έναν ικανό αριθμό επιστημόνων, μηχανικών αλλά και στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Όλοι κατέληξαν πως η εγκαταλειμμένη βάση ήταν ιδανική, την αποκάλεσαν στα εσωτερικά τους υπομνήματα «Παραδεισένιο Ράντσο» και το 1955 έπιασαν δουλειά. Και καθώς το «παραδεισένιο» δεν κολλούσε ακριβώς με την άνυδρη και ξηρή περιοχή, έμεινε τελικά μόνο το «Ράντσο».
Τέσσερις μήνες μετά, οι εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες να υποδεχθούν όλους αυτούς που θα δούλευαν στην κατασκευή του U-2. Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ υπέγραψε το διάταγμα που απαγόρευε τις πτήσεις πάνω από τη Λίμνη Γκρουμ. Η CIA, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και η Lockheed μοιράζονταν την ευθύνη των επιχειρήσεων, αν και κάποια στιγμή ο έλεγχος πέρασε στο Υπουργείο Ενέργειας και την Πολεμική Αεροπορία.
Ξεκαθάρισμα χρειάζεται με το ξυράφι της πραγματικότητας και η κοινή παρανόηση που βάζει στην ίδια πρόταση την Περιοχή 51 και το Ρόσγουελ. Οι δυο βάσεις απέχουν αρκετά μεταξύ τους, περισσότερα από 1.400 χιλιόμετρα δηλαδή! Η μία είναι στη Νεβάδα και η άλλη στο Νέο Μεξικό εξάλλου και θα χρειαστείς περισσότερες από 15 ώρες με το αμάξι.
Όλα αυτά είναι γνωστά σήμερα, καθώς για δεκαετίες η βάση παρέμενε ερμητική στον καθένα. Ακόμα και οι φωτογραφίες από τους δορυφόρους σβήνονταν από τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Κι αυτό το ξέρει καλά το πλήρωμα του Skylab, όταν οι αστροναύτες φωτογράφισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο και είδαν τη CIA να πετυχαίνει να λογοκρίνει τις εικόνες και να τις κρατά μακριά από δημόσια θέα. Κι αν διερωτάστε, ήταν οι ίδιοι αστροναύτες που έκαναν τη θρυλική διαστημική απεργία!
Το 2000 ωστόσο σοβιετικός δορυφόρος (ήταν εκεί πάνω από τη σοβιετική περίοδο της Ρωσίας) φωτογράφισε την Περιοχή και η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων κατάφερε να βάλει τις εικόνες στο χέρι, τις οποίες έριξε τελικά στη δημοσιότητα. Πλέον με το Google Earth η 51 δεν είναι καθόλου μυστική.
Τώρα μπορείς να δεις πως η βάση συνορεύει με την αποξηραμένη πια λίμνη Γκρουμ και καταλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό από τα 90.000 δεσμευμένα στρέμματα. Αποτελείται από ένα υπόστεγο για αεροπλάνα, έναν στρατώνα, μερικά ραντάρ, κάποιες οικιστικές δομές, κυλικεία, γραφεία και διαδρόμους προσγείωσης. Είναι όμως μόνο αυτό που φαίνεται ή υπάρχουν πράγματι υπόγειες λαβυρινθώδεις εγκαταστάσεις που παραμένουν αθέατες και φέρονται να αγγίζουν ακόμα και τους 40 ορόφους κάτω από τη γη;
Ποιος να πει με σιγουριά όταν η κυβέρνηση έχει μπει σε τέτοιο κόπο για να κρατήσει τα πάντα μυστικά; Γιατί είναι αστείο να πει κανείς ότι η πρόσβαση στην Περιοχή είναι περιορισμένη! Είναι ένα σωστό φρούριο που τίποτα δεν περνά χωρίς εξουσιοδότηση. Και εξουσιοδότηση έχουν μια χούφτα άνθρωποι από τα απολύτως ανώτερα κλιμάκια του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.
Για χρόνια και χρόνια άλλωστε οι χάρτες της Νεβάδα ξεχνούσαν να τη συμπεριλάβουν και ενώ ο δρόμος που οδηγούσε σε αυτή περνούσε μέσα από το πεδίο δοκιμών της Αεροπορίας, δεν εμφανιζόταν επίσης πουθενά. Τα 90.000 στρέμματα που δέσμευσε άλλωστε το κράτος περιλάμβαναν όλους τους γύρω λόφους, κι έτσι καμιά ματιά δεν μπορούσε να ρίξει κανείς, εκτός κι αν ανέβαινε στο Τικαμπού και την έβλεπε με κιάλια από τα 42 χιλιόμετρα.
Οι άνθρωποι που έμπαιναν άλλωστε εντός της, τόσο το πολιτικό όσο και το στρατιωτικό προσωπικό, είχαν υπογράψει ρήτρες εχεμύθειας. Τα κτίρια δεν έχουν παράθυρα, για να μην μπορεί κανείς να δει τι συμβαίνει σε άλλον τομέα ευθύνης. Διαφορετικές ομάδες δούλευαν ταυτοχρόνως στο ίδιο σχέδιο, αγνοώντας ωστόσο η μία τι έκανε η άλλη. Σε κάθε δοκιμή εξάλλου κάποιου πειραματικού αεροσκάφους, οι υπάλληλοι διατάζονταν να παραμένουν στα καταλύματά τους ώσπου να ξαναμπεί το αεροπλάνο στο υπόστεγο.
Ούτε τηλέφωνα υπήρχαν φυσικά ούτε και γυναίκες, καθώς το έργο έπρεπε να είναι μυστικό και όλοι απερίσπαστοι στη δουλειά τους! Οι εργαζόμενοι περνούσαν μάλιστα τα πάνδεινα ήδη από τις πρώτες μέρες της Area 51, κι αυτό γιατί παραδίπλα δοκιμάζονταν πυρηνικά.
Η CIA αναγκάστηκε κάποια στιγμή να διακόψει τις έρευνες του U-2 και να εκκενώσει τη βάση στα μέσα της δεκαετίας του 1950, καθώς γινόταν χαμός στο διπλανό Πεδίο Δοκιμής της Νεβάδα. Το οποίο είχε τέτοια δραστηριότητα που διοργανώνονταν ακόμα και τουριστικές εκδρομές από το Λας Βέγκας στους γύρω λόφους, προσφέροντας πικνίκ και χορταστικές ματιές στα πυρηνικά «μανιτάρια».
Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις γειτονικές δοκιμές και ομαδικές μηνύσεις έχουν κατατεθεί σωρηδόν στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 κατά της αμερικανικής κυβέρνησης από ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από ασθένειες ή είχαν χάσει τους προσφιλείς τους.
Ακόμα και ο Κλίντον υπέγραψε το 1995 διάταγμα που εξαιρούσε την Περιοχή 51 από την υποχρεωτική έρευνα της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας. Ήταν το μόνο σημείο της αμερικανικής επικράτειας που δεν μπήκαν οι επιστήμονες να ελέγξουν για επικίνδυνους παράγοντες! Ο νόμος προστάζει μάλιστα η εξαίρεση αυτή να επιβεβαιώνεται από τον εκάστοτε πρόεδρο σε ετήσια βάση, κάτι που γίνεται κανονικά ως και τα σήμερα.
Και βέβαια ως και τα σήμερα δεν είναι ακριβώς σαφές πού ανήκει διοικητικά η βάση. Άλλα κρατικά χείλη μάς λένε για την Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνια και άλλοι για το Αεροπορικό Πεδίο Δοκιμής Έλις της Νεβάδα. Η σύγχυση είναι πιθανότατα εσκεμμένη. Οι πιλότοι πάντως και των δύο βάσεων απαγορεύεται ρητά να πετάξουν πάνω από την Περιοχή 51. Οι ποινές πάντως σήμερα, όπως μας είπε με νόημα εκπρόσωπος Τύπου της Αεροπορίας, είναι αρκετά επιεικείς πια.
Και παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, τα σύνορα της Περιοχής 51 δεν είναι περιφραγμένα! Τα σηματοδοτούν πάντως κάτι πορτοκαλί στύλοι και όλες αυτές οι προειδοποιητικές πινακίδες που είναι αδύνατο να μη δεις. Και σου απαγορεύουν την παραμονή εκεί, πόσο μάλλον τις φωτογραφίες.
Κι αν δεν αποθαρρυνθείς από όλα αυτά, ίσως το κάνεις από τις άλλες ταμπέλες που σου λένε πως οι φρουροί είναι εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους σε όσους επιμένουν να συνεχίζουν την πορεία τους προς τη βάση. Πλέον η φύλαξη της περιμέτρου είναι ιδιωτική υπόθεση, καθώς άντρες με πολιτικά είναι αυτοί που περιπολούν τα χιλιάδες στρέμματα και τα συμβόλαια του στρατού με τρίτες εταιρίες έχουν γίνει εδώ και καιρό γνωστά.
Η δουλειά τους δεν είναι άλλωστε αστυνομική. Αν δουν κάποιον εισβολέα, θα ειδοποιήσουν τον τοπικό σερίφη και σύντομα θα καταφτάσουν αστυνομικές δυνάμεις και κάνα ελικόπτερο. Πλέον οι αναφορές μάς λένε ακόμα και για αισθητήρες κίνησης στην περίμετρο της βάσης, ώστε να πιάνουν ό,τι περνάει.
Κανείς δεν αποπειράται πάντως να παρεισφρήσει και πιθανότατα όχι για μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον εξωγήινο του Ρόσγουελ…
ΠΗΓΗ newsbeast.gr/

0Shares